Ελλάδα

Μεταναστευτικό Μυτιλήνη: Έφυγαν τα ΜΑΤ από το νησί

Μεταναστευτικό Μυτιλήνη: Έφυγαν τα ΜΑΤ από το νησί
Μεταναστευτικό Μυτιλήνη: Αναχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις από την Μυτιλήνη με το πλοίο των 9:00.

Μεταναστευτικό Μυτιλήνη: Αναχώρησαν, σήμερα στις 9:00, από το λιμάνι της Μυτιλήνης οι άνδρες της Αστυνομίας (διμοιρίες ΜΑΤ-ΥΜΕΤ) μία ημέρα μετά τα εκτεταμένα επεισόδια στο νησί του βορειοανατολικού Αιγαίου. Με το ίδιο πλοίο θα μετακινηθούν ο μηχανολογικός εξοπλισμός, τα οχήματα, αλλά και τα μηχανήματα του Στρατού που είχαν μεταφερθεί στο νησί το βράδυ της περασμένης Δευτέρας προς Τρίτη, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργασίες στην επιταγμένη έκταση στο Καβακλή, όπου σύμφωνα με τον υφιστάμενο σχεδιασμό της κυβέρνησης θα κατασκευασθεί νέα δομή φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων.

Στις 12:00 αποχωρούν και οι αστυνομικές δυνάμεις από τη Χίο

Η αναχώρηση έγινε από τη Μυτιλήνη με το πλοίο «Νήσος Ρόδος» το οποίο εκτάκτως δρομολογήθηκε προκειμένου να μεταφέρει από το νησί τις αστυνομικές δυνάμεις. Στις 12 το μεσημέρι το ίδιο πλοίο θα παραλάβει από τη Χίο τις αντίστοιχες δυνάμεις. Μάλιστα, κατά την επιβίβαση των αστυνομικών δυνάμεων, δημιουργήθηκαν και πάλι – μικρής κλίμακας – επεισόδια. Όλα ξεκίνησαν όταν κάτοικοι της Μυτιλήνης συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι και άρχισαν να αποδοκιμάζουν τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να υπάρξουν λεκτικοί διαπληκτισμοί. Ωστόσο, η κατάσταση εκτονώθηκε γρήγορα, χάρη στην παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

Νέα γενική απεργία:

Στο μεταξύ, για τρίτη ημέρα συνεχίζεται η γενική απεργία στη Λέσβο, με τους κατοίκους να συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις εναντίον της κατασκευής της νέας κλειστής δομής φιλοξενίας αιτούντων άσυλο. Σύμφωνα με απόφαση των Επιμελητηρίων, του Εμπορικού Συλλόγου και του Εργατικού Κέντρου, όλα τα καταστήματα και οι δημόσιες υπηρεσίες θα παραμείνουν κλειστές για τρίτο συνεχόμενο 24ωρο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό. Υπενθυμίζεται, πως στις 17:00 το απόγευμα έχει οριστεί η συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τους δημάρχους των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου. Από τη σύσκεψη, ωστόσο, έχει αποκλειστεί ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, λόγω του βίντεο, στο οποίο απεικονίζεται να προβαίνει σε «άσεμνη χειρονομία», αναφερόμενος στον κ. Μητσοτάκη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments