Ελλάδα

Περιφέρεια Αττικής για κορωνοϊό: Ποιες είναι οι οδηγίες για τους πολίτες

Περιφέρεια Αττικής για κορωνοϊό: Ποιες είναι οι οδηγίες για τους πολίτες
Περιφέρεια Αττικής για κορωνοϊό: Σύσκεψη με τα στελέχη όλων των υγειονομικών υπηρεσιών συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, για άμεση έκδοση ενημερωτικών οδηγιών προς τους υπαλλήλους και τους πολίτες.

Περιφέρεια Αττικής για κορωνοϊό: Η άμεση έκδοση ενημερωτικών οδηγιών προς τους υπαλλήλους και τους πολίτες της Περιφέρειας Αττικής τον κορωνοϊό και την εποχιακή γρίπη με αφορμή και την έκδοση της σχετικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου από την κυβέρνηση, αποφασίστηκε σε σύσκεψη με τα στελέχη όλων των υγειονομικών υπηρεσιών που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης. Στο πλαίσιο αυτό, το ιατρικό προσωπικό της Περιφέρειας ανέλαβε την πραγματοποίηση ενημερωτικών συναντήσεων με εργαζόμενους ανά περιφερειακό τομέα, ενώ σύντομα θα ακολουθήσει νέα σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων της υγείας αλλά και εξειδικευμένων επιστημόνων. 

«Η σωστή ενημέρωση και η προστασία των εργαζομένων μας αλλά και όλων των πολιτών της Αττικής με στόχο την καλύτερη πρόληψη της υγείας τους, αποτελεί για εμάς προτεραιότητα, σημείωσε ο κ. Πατούλης

Σε αυτό το πλαίσιο με τρόπο συντεταγμένο και επιστημονικό αναλαμβάνουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες ενημέρωσης, με στόχο την καλύτερη θωράκιση τους από ιούς, όπως η εποχική γρίπη και ο κορωνοϊός». Με την ευκαιρία, ο περιφερειάρχης ενημέρωσε τους επικεφαλής των υπηρεσιών υγείας για τις ενστάσεις και τις παρατηρήσεις που διατύπωσε χθες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής σχετικά με το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του υπ. Υγείας «Πρόληψη, προστασία και προαγωγή της υγείας – Ανάπτυξη των υπηρεσιών δημόσιας υγείας».  

Οδηγίες προστασίας

  • Τακτικό πλύσιμο των χεριών με αλκοολούχο διάλυμα ή νερό και σαπούνι.
  • Διατηρήστε αποστάσεις, τουλάχιστον 1 μέτρου, από εσάς και τους άλλους ανθρώπους, ιδιαίτερα από ανθρώπους που βήχουν, φτερνίζονται ή έχουν πυρετό.
  • Αποφύγετε να αγγίζετε τη μύτη, το στόμα και τα μάτια σας.
  • Εάν έχετε πυρετό, βήχα ή δυσκολία στην αναπνοή, αναζητήστε άμεσα ιατρική βοήθεια. Ενημερώστε τον θεράποντα ιατρό σας εάν έχετε ταξιδέψει στη Κίνα ή εάν έχετε έρθει σε επαφή με άτομα από την Κίνα ή με άτομα που έχουν επιστρέψει από πρόσφατο ταξίδι στην Κίνα, τα οποία παρουσιάζουν αναπνευστικά συμπτώματα.
  • Εάν έχετε ήπια συμπτώματα αναπνευστικής λοίμωξης και δεν έχετε ταξιδέψει στην Κίνα, μείνετε σπίτι μέχρι την ανάρρωση σας, τηρώντας όλους τους κανόνες προσωπικής υγιεινής.

Πρέπει να φοράμε μάσκες;

Η χρήση ιατρικής μάσκας μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο της εξάπλωσης ορισμένων αναπνευστικών νοσημάτων. Ωστόσο, η χρήση μάσκας από μόνη της δεν διασφαλίζει πλήρη προστασία και θα πρέπει να συνδυάζεται με τη λήψη και άλλων προστατευτικών μέτρων όπως είναι η σωστή υγιεινή των χεριών και η αποφυγή στενών επαφών

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments