Ελλάδα

Καρναβάλι ακύρωση: H περιφέρεια Αττικής ζητά μη πραγματοποίηση εκδηλώσεων

Καρναβάλι ακύρωση: H περιφέρεια Αττικής ζητά μη πραγματοποίηση εκδηλώσεων
Καρναβάλι ακύρωση: Η ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων, σύμφωνα με ανακοίνωση της περιφέρειας Αττικής γίνεται για «για προληπτικούς λόγους».

Καρναβάλι ακύρωση: Σε ακύρωση όλων των εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί για το καρναβάλι έως και την Καθαρά Δευτέρα, «για προληπτικούς λόγους» καλεί τους δήμους ευθύνης της, η  Περιφέρεια Αττικής μετά από τις ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας σχετικά με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Στο πλαίσιο αυτό ακυρώνονται και οι σχετικές εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί από την Περιφέρεια Αττικής και τους δήμους Αγίων Αναργύρων – Καματερού και Ιλίου στο Πάρκο Τρίτση για την Καθαρά Δευτέρα. 

Παράλληλα με φυλάκιση έως και 2 έτη απειλούνται όσοι δεν συμμορφωθούν με την απόφαση της κυβέρνησης να ματαιωθούν όλες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις. Με την ΚΥΑ που υπέγραψαν σήμερα οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών, αποφασίζουν την ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε όλη την χώρα λόγω άμεσου κινδύνου δημόσιας υγείας εξαιτίας της μετάδοσης του κορωνοϊού.

Επίσης, καλούνται όλοι οι φορείς όπως συμμορφωθούν με το περιεχόμενο της. Η μη συμμόρφωση επισύρει τις συνέπειες της παραγράφου 6 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. Σύμφωνα λοιπόν με αυτή την παράγραφο 6 «όποιος δεν συμμορφώνεται με τα μέτρα του παρόντος άρθρου τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο (2) ετών, εκτός αν η πράξη τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments