Ελλάδα

Οδοιπορικό στο camp της Μόριας

Οδοιπορικό στο camp της Μόριας
Δείτε τις σκηνές που κατέγραψε η κάμερα του Pagenews.gr από το οδοιπορικό στο camp της Μόριας.

Μείναμε στο camp μέχρι να βραδιάσει για να καταγράψουμε ορισμένες σκηνές από την ζωή μέσα σε αυτό. Αυτή την ώρα στο σημείο φιλοξενούνται περίπου 27.000 άνθρωποι σε εκατοντάδες σκηνές οι οποίες συνδέονται μεταξύ τους με δεκάδες μονοπάτια από την είσοδο μέχρι τον λόφο. Πάρα πολλοί μετανάστες αρνούνται το φαγητό το οποίο προσφέρει το ελληνικό κράτος και ετοιμάζουν το δικό τους αγοράζοντας τα απαραίτητα από ζυμαρικά μέχρι λαχανικά, πίτες και κρέας στα διάσπαρτα μαγαζιά που διατηρούν μετανάστες μέσα στο camp.

Οι συνθήκες διαβίωσης απ’ άκρη σ’ άκρη στο camp της Μόριας δεν είναι επικίνδυνες για την δημόσια υγεία μόνο μέσα σε αυτό αλλά και για ολόκληρη την περιοχή. Ωστόσο, μέσα στο camp, συχνές είναι οι συγκρούσεις μεταξύ μεταναστών διαφόρων εθνικοτήτων για λόγους που αφορούν φυλετικές διακρίσεις μεταξύ τους και οικονομικά συμφέροντα. Τα αιματηρά επεισόδια είναι καθημερινό φαινόμενο, μάλιστα κατά την διάρκεια του οδοιπορικού ένας νεαρός αποκαλύπτει στην κάμερα το σημείο ελάχιστα εκατοστά από την καρδιά στο οποίο το προηγούμενο βράδυ δέχθηκε μια μαχαιριά.

Η ζωή στο camp της Μόριας, παρά τα εκατομμύρια ευρώ τα οποία εισπράττουν οι ΜΚΟ, για την συντριπτική πλειοψηφία των μεταναστών που ζουν μέσα σε αυτό, είναι καθημερινός αγώνας για επιβίωση. Θα κάνουν τα πάντα για να εξασφαλίσουν από το καθημερινό τους φαγητό μέχρι την ασφάλεια τους. Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά στιγμιότυπα είναι αυτό με έναν νεαρό ο οποίος μαζεύει σκουλήκια από το χώμα του camp ώστε να τα χρησιμοποιήσει ως δόλωμα για ψάρια στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Λίγο αργότερα, όταν και τα φώτα αρχίζουν να σβήνουν, στο camp της Μόριας, ξυπνούν οι άγραφοι νόμοι του camp…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments