Ελλάδα

Τα παιδιά του camp της Μόριας – Παιδιά ποιου Θεού;

Τα παιδιά του camp της Μόριας – Παιδιά ποιου Θεού;
Δείτε τις εικόνες που κατέγραψε η κάμερα του Pagenews.gr με τα προσφυγόπουλα που ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες.

Τα παιδιά είναι τα τραγικά θύματα της εκμετάλλευσης των Τούρκων διακινητών. Πολλά από τα παιδιά που ζουν στα camps στην Ελλάδα έχουν χάσει τους γονείς τους. Οι διακινητές τα εντοπίζουν, τα πουλάνε σε άτομα τα οποία θέλουν να ταξιδέψουν στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας και τα παρουσιάζουν ως δικά τους, γεγονός που διευκολύνει την διαδικασία ασύλου. Μέχρι όμως να ολοκληρωθεί η διαδικασία, εκατοντάδες παιδιά ειδικά στο camp της Μόριας αναγκάζονται να ζουν σε άθλιες συνθήκες.

Κοιμούνται σε ετοιμόροπες καλύβες και σκηνές, κυκλοφορούν ξυπόλυτα μέσα στις λάσπες και βρώμικα από την κορφή ως τα νύχια, ενώ η κάμερα του Pagenews.gr εντόπισε μερικά από αυτά να παίζουν ανάμεσα σε τόνους από σκουπίδια και αυτοσχέδιες χωματερές μέσα στο camp. Βιώνουν την αιχμαλωσία να αναπνέουν συνεχώς αιωρούμενα μικροσωματίδια και αερόβια μικρόβια από τις δεκάδες εστίες μόλυνσης οι οποίες βρίσκονται διάσπαρτες στην έκταση του camp. Πολλά από αυτά τα παιδιά καταλήγουν συχνά να αρρωσταίνουν, με την ατμόσφαιρα καθημερινά να είναι αφόρητη από τις αναθυμιάσεις και τις δυσωδίες.

Το βράδυ όταν πλησιάζει η ώρα να κοιμηθούν στο πάτωμα μιας καλύβας τα πράγματα εκεί δεν είναι καλύτερα. Αναγκάζονται να μοιράζονται τον ίδιο χώρο με άλλα παιδιά τα οποία και εκείνα είναι άρρωστα αλλά και ενήλικα άτομα τα οποία μπορεί να ταλαιπωρούνται από φυματίωση και ηπατίτιδα, ως οι πιο συχνές ασθένειες στο camp της Μόριας. Το Pagenews.gr περιηγήθηκε για αρκετή ώρα μέσα στο camp της Μόριας καταγράφοντας στιγμιότυπα με δεκάδες παιδιά υπό αυτές τις συνθήκες.

Δείτε τα σχετικά βίντεο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments