Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης Έβρος: Ασύμμετρη απειλή για την Ελλάδα – Πλήρης στήριξη της ευρωπαϊκής ηγεσίας

Κυριάκος Μητσοτάκης Έβρος: Ασύμμετρη απειλή για την Ελλάδα – Πλήρης στήριξη της ευρωπαϊκής ηγεσίας
Κυριάκος Μητσοτάκης Έβρος: «Οι απειλές του Ερντογάν δεν πέρασαν καθώς η Ελλάδα δεν εκβιάζεται» διεμήνυσε από τον Έβρο - Οικονομική υποστήριξη 800 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα προανήγγειλε η πρόεδρος της Κομισιόν

Κυριάκος Μητσοτάκης Έβρος: «Η ΕΕ και η Ελλάδα δεν αποδέχονται αυτή την κατάσταση», πρόσθεσε ο Έλληνας πρωθυπουργός και αναφέρθηκε στα περιστατικά που αποδεικνύουν την βοήθεια της Τουρκίας προς τους χιλιάδες ανθρώπους που βρίσκονται στα σύνορα. Ανέφερε χαρακτηριστικά τις δηλώσεις Ερντογάν για το άνοιγμα των συνόρων, τις δωρεάν μετακινήσεις μεταναστών με λεωφορεία, τις δηλώσεις δουλεμπόρων για δήθεν ανοιχτά σύνορα αλλά και τις μαρτυρίες όσων έφτασαν στον Έβρο.

Τόνισε ότι η Τουρκία, κάνει πράξη την ομολογημένη απειλή της να στείλει δεκάδες χιλιάδες κατατρεγμένους στην Ελλάδα ζητώντας ανταλλάγματα και παραβιάζοντας κατάφωρα την Κοινή δήλωση με την ΕΕ. «Δεν είναι πια πρόβλημα προσφυγικό – μεταναστευτικό, αλλά συνιστά μια ασύμμετρη απειλή στα ανατολικά σύνορα της Ελλάδας που είναι και σύνορα της Ευρωπης». Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι η παράνομη εισβολή χιλιάδων ανθρώπων παίρνει τη μορφή της επιβολής του εθνικού εδάφους της Ελλάδας, εμπροσθοφυλακή συχνά ανθρώπους, αγνώστου προέλευσης και αγνώστων σκοπών, που δεν διστάζουν όπως είπε να χρησιμοποιήσουν βία. «Είναι υποχρέωσή μου να περιφρουρήσω την ακεραιότητα της χώρας μου και αυτό θα κάνω. Γνώμονάς μας η ασφάλεια της Ελλάδας και της Ευρώπης», διεμήνυσε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι η ελληνική κυβέρνηση κινείται στο πλαίσιο του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου καθώς όλα όσα συμβαίνουν στα ελληνικά σύνορα «αποτελούν διεθνές πολιτικό ζήτημα πρώτου μεγέθους». «Η Ελλάδα έδειξε ότι μπορεί να υπερασπιστεί τα δικαιώματα της με όπλο τη νομιμότητα και την αποφασιστικότητά της. Οι απειλές του κ. Ερντογάν δεν πέρασαν», σημείωσε.

Σάρλ Μισέλ: Τα ελληνικά σύνορα είναι ευρωπαΪκά – Σημαντικό αυτό που κάνετε

Ο Σαρλ Μισέλ πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τόνισε ότι είναι σημαντικό σε τέτοιες καταστάσεις «να μην βρισκόμαστε στις Βρυξέλλες αλλά στο πεδίο και να έχουνε την καλύτερη δυνατή αντίληψη του τι γίνεται στα σύνορα με την Τουρκία». Εξέφρασε τη στήριξη της ΕΕ στις ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης και την φύλαξη των συνόρων με ομάδες ασφαλείας τις τελευταίες ημέρες. «Τα ελληνικά σύνορα είναι ευρωπαϊκά σύνορα και αυτό που κάνετε είναι πάρα πολύ σημαντικό για την Ελλάδα και είναι κρισιμης σημασίας για το μέλλον της ΕΕ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πρόεδρος Κομισιόν: Δηλώνουμε την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη προς την Ελλάδα

«Οι ελληνικές ανησυχίες είναι δικές μας ανησυχίες, τα ελληνικά σύνορα είναι ευρωπαϊκά σύνορα. Δηλώνουμε την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη προς την Ελλάδα» τόνισε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments