Πολιτισμός

Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης – 4.000 επισκέπτες: Κοσμοσυρροή το πρώτο τριήμερο λειτουργίας

Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης – 4.000 επισκέπτες: Κοσμοσυρροή το πρώτο τριήμερο λειτουργίας
Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης - 4.000 επισκέπτες: Χιλιάδες επισκέπτες έσπευσαν να απολαύσουν έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, τις τρεις πρώτες ημέρες δοκιμαστικής λειτουργίας του μουσείου.

Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης – 4.000 επισκέπτες: Με τη μόνιμη συλλογή του να είναι προσβάσιμη πλέον στο κοινό, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης άνοιξε τις πύλες του από την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020, με δωρεάν είσοδο έως ότου ολοκληρωθεί η δοκιμαστική περίοδος. Ως αποτέλεσμα ήταν χιλιάδες επισκέπτες να κατακλύσουν το χώρο μόλις από τις τρεις πρώτες ημέρες δοκιμαστικής λειτουργίας του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης. Ειδικότερα περισσότερα από 4.000 άτομα όλων των ηλικιών επισκέφθηκαν ήδη το Μουσείο από την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου που άνοιξε τις πόρτες του, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που είχε εκπονήσει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Παραμένει ελεύθερη η είσοδος μέχρι νεωτέρας

Σημειώνεται πως σε λίγες εβδομάδες, ενδεχομένως πριν το Πάσχα, θα γίνουν τα επίσημα εγκαίνια του μουσείου. Έως τότε, το υπουργείο Πολιτισμού θα έχει ορίσει διευθυντή διετούς θητείας, και εντός του 2020 θα προκηρύξει τον διεθνή διαγωνισμό, από τον οποίο θα προκύψει ο διευθυντής του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης. Υπενθυμίζεται ότι στις αίθουσες της Μόνιμης Συλλογής παρουσιάζονται 172 έργα 78 Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, ενώ στην Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων στο επίπεδο -1 φιλοξενείται έκθεση με τίτλο ΕΜΣΤ Ανοιχτό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments