Διεθνή

Κορωνοϊός Αργεντινή: Πρώτο κρούσμα του ιού στη χώρα

Κορωνοϊός Αργεντινή: Πρώτο κρούσμα του ιού στη χώρα
Κορωνοϊός Αργεντινή: Πρόκειται για έναν 43χρονο άνδρα που ταξίδεψε πρόσφατα στην Ιταλία και ο οποίος έχει τεθεί σε καραντίνα.

Κορωνοϊός Αργεντινή: Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορωνοϊού ανακοίνωσε η χώρα. Ειδικότερα, πρόκειται για έναν 43χρονο άνδρα που ταξίδεψε πρόσφατα στην Ιταλία και ο οποίος έχει τεθεί σε καραντίνα, ανακοίνωσε σήμερα 4 Μαρτίου ο υπουργός Υγείας Χινές Γκονζάλες Γκαρσία. Ο άνθρωπος «που επέστρεψε από την Ιταλία» τέθηκε σε καραντίνα σε μια ιδιωτική κλινική στο Μπουένος Άιρες, «ευτυχώς με ένα προφίλ (υγείας) που δεν παρουσίαζε επιπλοκές», ανέφερε ο υπουργός σε συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με τον Χινές Γκονζάλες Γκαρσία, ο ασθενής ταξίδεψε σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά διέμεινε κυρίως στην Ιταλία, πριν επιστρέψει στην Αργεντινή την 1η Μαρτίου. «Θα προσπαθήσουμε να αποτρέψουμε να εξαπλωθεί αυτό» πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας, δηλώνοντας ότι το σύστημα υγείας της Αργεντινής είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Η μέση περίοδος επώασης του ιού είναι 5 έως 7 ημέρες

Παράλληλα η μεγαλύτερη ιατρική ένωση της Κίνας ανακοίνωσε ότι η μέση περίοδος επώασης του ιού Covid-19 είναι 5 έως 7 ημέρες και ότι ο ανώτατος χρόνος επώασης είναι 14 ημέρες. Ωστόσο σύμφωνα με την ανακοίνωση δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι οι ασθενείς που διαγνώσθηκαν θετικοί και πάλι μετά την αποθεραπεία τους μεταδίδουν τον ιό σε άλλους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments