Πολιτική

Απόστολος Τζιτζικώστας μεταναστευτικό: Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να αφήσει μόνες Ελλάδα και Βουλγαρία

Απόστολος Τζιτζικώστας μεταναστευτικό: Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να αφήσει μόνες Ελλάδα και Βουλγαρία
Απόστολος Τζιτζικώστας μεταναστευτικό: Δεν είναι εθνικό ζήτημα της Ελλάδας και της Βουλγαρίας οι μεταναστευτικές ροές αλλά αφορούν την Ευρωπαϊκή Ένωση, είπε μεταξύ άλλων ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Απόστολος Τζιτζικώστας μεταναστευτικό: Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών δήλωσε ότι η “Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να αφήσει μόνες Ελλάδα και Βουλγαρία στη νέα μεταναστευτική κρίση”. Ειδικότερα όπως επισήμανε ο κ.Τζιτζικώστας, “δεκάδες χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες οδηγούνται από την Τουρκία στην Ευρώπη μέσω των ευρωπαϊκών συνόρων της Ελλάδας και της Βουλγαρίας”  και αυτά τα νέα μεταναστευτικά κύματα δεν είναι εθνικό ζήτημα των δύο χωρών, αλλά αφορούν την ΕΕ και όλους τους Ευρωπαίους πολίτες.

Ο κ. Τζιτζικώστας χαιρέτισε την παρουσία της ηγεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης και την έκφραση ισχυρού μηνύματος αλληλεγγύης και επισήμανε ότι “είναι πλέον καιρός για δράση και συγκεκριμένα μέτρα”

Ζήτησε μεταξύ άλλων, περισσότερο προσωπικό από τη Frontex και την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το Άσυλο σε όλες τις μεθοριακές περιοχές, στοχοθετημένη, χρηματοδοτική βοήθεια στις τοπικές και περιφερειακές αρχές των πληγεισών από τη μεταναστευτική κρίση περιοχών και αναλογική κατανομή των αιτούντων άσυλων και προσφύγων σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τέλος ο κ. Τζιτζικώστας, γνωστοποίησε ότι θα εισάγει το θέμα της μεταναστευτικής κρίσης στην ημερήσια διάταξη της Συνόδου Ολομέλειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, τον Μάρτιο. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments