Ελλάδα

Οι ήρωες του Έβρου

Οι ήρωες του Έβρου
Το pagenews.gr μίλησε με τους εθελοντές που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή μάχης κόντρα στις ορέξεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Συσπειρωμένη απέναντι στις ορέξεις του Ερντογάν εμφανίζεται η Ελλάδα. Τις τελευταίες ημέρες στον Έβρο εκτυλίσσεται ένας ακήρυχτος πόλεμος. Ο Σουλτάνος άνοιξε τα σύνορα και σπρώχνει καραβάνια ταλαιπωρημένων μεταναστών και προσφύγων στη χώρα μας. Στρατιώτες, ψαράδες εθελοντές, αλλά και οι γυναίκες του Έβρου, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης. Και δηλώνουν αποφασισμένοι να εμποδίσουν τα σχέδια του Ερντογάν.

Σάκης Καμηλάρης: Ο ψαράς που περιπολεί στα νερά του Έβρου

Ο Σάκης Καμηλάρης, ψαράς στο επάγγελμα, γνωρίζει τα νερά του Έβρου σαν την παλάμη του χεριού του, αφού ζει πολλά χρόνια σε μια από τις καλύβες του ποταμού. Είναι ένας από τους ακρίτες μας που φυλάνε τα σύνορα. Κάθε πρωί που ξυπνάει, βλέπει απέναντι την Τουρκία. Αλλά τον βλέπουν και οι Τούρκοι, οι οποίοι ξέρουν, ότι τίποτα δεν μπορεί να τον απομακρύνει από τον Έβρο. Τις τελευταίες ημέρες ο Σάκης Καμηλάρης κλήθηκε να δώσει ακόμη μία μάχη, όπως κάνει εδώ και χρόνια. Και δήλωσε «παρών». Με τη βάρκα του κάνει περιπολίες στον Έβρο, προκειμένου να εντοπίσει πρόσφυγες και μετανάστες και να τους εμποδίσει να περάσουν τα σύνορα. «Την πρώτη ημέρα της περιπολίας, οι μετανάστες αλλά και οι διακινητές που συναντήσαμε, μας έβριζαν, επειδή δεν τους αφήσαμε να περάσουν στην Ελλάδα. Δεν κάναμε πίσω και τους αναγκάσαμε να φύγουμε. Εμείς εδώ φυλάμε “Θερμοπύλες”», δηλώνει ο Έλληνας ψαράς στο pagenews. Τις πρώτες ημέρες της περιπολίας οι ψαράδες δεν ξεπερνούσαν τους πέντε. Σήμερα είναι τουλάχιστον δεκαπέντε, καθώς πήγαν στον Έβρο εθελοντικά και ψαράδες από τις Φέρες και την Αλεξανδρούπολη. «Φυλάμε τα σπίτια και την πατρίδα μας. Και δεν πρόκειται να σταματήσουμε να το κάνουμε αυτό» λέει ο Σάκης Καμηλάρης, πριν ξεκινήσει για ακόμη μια περιπολία με τη βάρκα του.

Οι εθελόντριες που φτιάχνουν πίτες για τους στρατιώτες

Φτιάχνουν πίτες, τσουρέκια, γλυκά και τα μοιράζουν στους φαντάρους και τους στρατιώτες μας στον Έβρο. Οι γυναίκες της περιοχής βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης, που δίνει η χώρα μας απέναντι στον Ερντογάν και τα παράλογα σχέδιά του. «Όλες οι γυναίκες του χωριού, σε συνεργασία με τους συλλόγους μας, μαγειρεύουμε και πηγαίνουμε σπιτικό φαγητό αλλά και νερά στους φαντάρους μας. Πρέπει να σημειώσουμε, ότι οι στρατιώτες μας έχουν τα πάντα, ωστόσο η κίνησή μας αυτή, τους βοηθάει ψυχολογικά» δηλώνει στο pagenews η κυρία Φανή Μπαχαρίδου, πρόεδρος του συλλόγου γυναικών Νέας Βύσσας. Μετά τα τρόφιμα και τα νερά, οι γυναίκες της περιοχής έχουν αρχίζει να μαζεύουν μάσκες και γάντια, για να τα μοιράσουν σε αστυνομικούς και στρατιώτες, που δέχονται δακρυγόνα από το απέναντι στρατόπεδο. «Οι συνθήκες που αντιμετωπίζουν τα παιδιά μας είναι ακραίες. Πρόκειται για μια εισβολή, με τον Ερντογάν να χρησιμοποιεί γυναίκες και παιδιά σαν ανθρώπινες ασπίδες. Δεν θα κάνει πίσω ο Σουλτάνος. Και εμείς όμως είμαστε αποφασισμένες να μην υποχωρήσουμε. Το σπίτι μου απέχει μόλις 800 μέτρα από το φράκτη και δεν σκέφτομαι να το εγκαταλείψω» λέει χαρακτηριστικά η κα Μπαχαρίδου.

Βασίλης Μαρασλής: Ο στρατιώτης στην πρώτη γραμμή

Στην πρώτη γραμμή της μάχης βρίσκονται οι Έλληνες στρατιώτες. Υπερασπίζονται τα χώματα της πατρίδας απέναντι στην επεκτατική πολιτική του Ερντογάν, που φαίνεται ότι κήρυξε έναν άτυπο πόλεμο στην Ελλάδα, δίχως μάλιστα να ρίξει σφαίρα. Οι Έλληνες φαντάροι δηλώνουν ακούραστοι αλλά και ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ. Ένας από αυτούς, είναι ο Βασίλης Μαρασλής, που έγραψε στο λογαριασμό του facebook ένα κείμενο που «ξεχείλιζε» από ψυχή: «Έχω δεχθεί πολλά τηλεφωνήματα από φίλους, συναδέλφους και πολίτες που μου κάνουν όλοι την ίδια ερώτηση….. Δεν φοβάστε; Είχα την τύχη και την τιμή να βρεθώ μπροστά στο ποτάμι και να φυλάξω όλο το βράδυ ακόμη μια φορά και εγώ με την σειρά μου τα σύνορα της χώρας μου, του Έβρου και του χωριού μου, της Νέας Βύσσας. Αυτό που αποκόμισα εγώ και οι συνάδελφοί που είχα την τιμή να είμαστε μαζί αυτές της ώρες, ήταν η ΥΠΕΡΗΦΑΝΙΑ που μας διακατείχε όλους για αυτό που κάνουμε.

Το αίσθημα της ικανοποίησης για αυτό που εκτελούμε κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και αν χρειαστεί… Ο επαγγελματισμός τον οποίο διδαχθήκαμε σε περιόδους μη κρίσης ο οποίος τώρα αποδίδει καρπούς….Και την αίσθηση του ΝΙΚΗΤΗ που δεν μπορώ να σας την περιγράψω αν δεν την ζήσετε οι ίδιοι….Και όλα αυτά με γέμισαν ελπίδα, όνειρα και περηφάνια για το μέλλον της χώρας….Καθώς πηγαίνοντας εκεί είδα και ανθρώπους στα χωριά να μας κοιτάνε με ΔΕΟΣ και ΣΕΒΑΣΜΟ για αυτό το οποίο κάνουμε μέρα και νύχτα πια….και αν με ρωτήσετε μετά από όλα αυτά τα ατελείωτα νυχτέρια αν είμαι κουρασμένος και ταλαιπωρημένος θα σας πω μόνο ΑΥΤΟ….Ότι περιμένω πως και πως την στιγμή που θα ξαναβρεθώ εκεί μπροστά στην πρώτη γραμμή να νοιώσω όλα αυτά τα αισθήματα να με κατακλύζουν ξανά και ξανά…Γιατί αυτήν την στιγμή γράφεται ΙΣΤΟΡΙΑ και είμαι περήφανος που είμαι κομμάτι αυτής….Και η απάντηση στο αρχικό ερώτημα είναι μια ΟΧΙ δεν φοβόμαστε….Και κανένας δεν πρέπει να φοβάται….Είμαστε εδώ, είμαστε ενωμένοι, είμαστε πολλοί, έχουμε ηθικό, έχουμε περηφάνια, είμαστε χριστιανοί ορθόδοξοι, είμαστε Εβριτες, είμαστε ήρωες γενιές γενεών, είμαστε ακρίτες, είμαστε Θράκες, είμαστε μεγαλωμένοι στα σύνορα και δεν φοβόμαστε ΚΑΝΈΝΑΝ….Αυτοί θα πρέπει να φοβούνται ΕΜΑΣ. Ο Έβρος δεν πέφτει και αυτό είναι γεγονός ….Ζήτω η ΕΛΛΑΣ, ζήτω το απανταχού ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ….»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments