Ελλάδα

Πάτρα κορωνοϊός: Σε ετοιμότητα η οφθαλμολογική κλινική του Ρίου για τυχόν περιστατικά του ιού

Πάτρα κορωνοϊός: Σε ετοιμότητα η οφθαλμολογική κλινική του Ρίου για τυχόν περιστατικά του ιού
Πάτρα κορωνοϊός: Συναγερμός σε πολλές περιοχές της χώρας και μέτρα έκτακτης ανάγκης για αποφυγή εξάπλωσης του ιού.

Πάτρα κορωνοϊός: Η οφθαλμολογική κλινική στο Ρίο (24 κλίνες), στο πλαίσιο των  έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στη χώρα μας, διαμορφώνεται έτσι ώστε να νοσηλεύσει τυχόν περιστατικά. Ωστόσο σημειώνεται ότι το νοσοκομείο δεν είχε νοσηλευόμενους οφθαλμολογικούς ασθενείς. Όσον αφορά τις εφημερίες, σήμερα 5 Μαρτίου και την Κυριακή 8 Μαρτίου 2020, εφημερεύει όπως ήταν προγραμματισμένο το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» και το Σάββατο 7 Μαρτίου το νοσοκομείο του Ρίου. Η μόνη αλλαγή είναι η εφημερία της Παρασκευής, οπότε και θα εφημερεύει ο Άγιος Ανδρέας αντί για το Ρίο.

Παράλληλα μετά την επιβεβαίωση και του δέκατου κρούσματος του κορωνοϊού στη χώρα μας, υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για Ελληνίδα, που είχε στενή επαφή του ένατου επιβεβαιωμένου κρούσματος, μέλος της ταξιδιωτικής ομάδας σε Ισραήλ και Αίγυπτο η ασθενής είναι σε πολύ καλή κατάσταση, η επιτήρηση της υγείας της συνεχίζεται και μεταφέρεται στο νοσοκομείο αναφοράς της Πάτρας, δηλαδή στο πανεπιστημιακό Νοσοκομείο που βρίσκεται στο Ρίο.

Στο πλαίσιο λοιπόν των έκτακτων μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση για αποφυγή εξάπλωσης του ιού περιλαμβάνεται η 48 ωρη αναστολή της λειτουργίας όλων των δημοσίων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όλων των βαθμίδων, καθώς και την αναστολή πάσης φύσεως μαζικών συναθροίσεων (θεάτρων, κινηματογράφων, αθλητικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, επισκέψεων σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία). Επισημαίνεται ότι σε πρώτη φάση η αναστολή θα διαρκέσει για την περίοδο 5 έως 6 Μαρτίου 2020.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, για τη διαχείριση ύποπτου κρούσματος από το νέο κορωνοϊό συστήνονται τα παρακάτω:

• χορήγηση απλής χειρουργικής μάσκας στον ασθενή

• εξέταση και νοσηλεία του ασθενή σε ξεχωριστό θάλαμο

• εφαρμογή βασικών προφυλάξεων, προφυλάξεων επαφής και προφυλάξεων σταγονιδίων από το προσωπικό που εμπλέκεται στη διαχείριση του ασθενή

• άμεση ενημέρωση της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων

• άμεση δήλωση του περιστατικού στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments