Διεθνή

Κορωνοϊός Νότια Κόρεα: 35 οι νεκροί συνολικά 5.766 κρούσματα – Εντείνεται η ανησυχία

Κορωνοϊός Νότια Κόρεα: 35 οι νεκροί συνολικά 5.766 κρούσματα – Εντείνεται η ανησυχία
Κορωνοϊός Νότια Κόρεα: Σύμφωνα με τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών καταγράφηκαν τρεις νέοι θάνατοι και 438 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό.

Κορωνοϊός Νότια Κόρεα: Οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν σήμερα 5 Μαρτίου πως κατέγραψαν 438 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό στη χώρα, γεγονός που αυξάνει το σύνολο των κρουσμάτων σε 5.766 ενώ εντείνεται η ανησυχία λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του φονικού ιόυ. Παράλληλα σύμφωνα με τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC), καταγράφηκαν επίσης τρεις νέοι θάνατοι.

Σημειώνεται πως οι ασθενείς που έχουν υποκύψει στην επιδημία της ασθένειας COVID-19, την οποία προκαλεί ο SARS-CoV-2, κοροναϊός που εντοπίστηκε τον Δεκέμβριο στην Κίνα, αυξήθηκαν έτσι σε 35 στη Νότια Κορέα. Η ασιατική χώρα αυτή συγκαταλέγεται σε εκείνες που δοκιμάζονται περισσότερο από την κρίση δημόσιας υγείας που συνεχίζει να προκαλεί η συνεχιζόμενη εξάπλωση της επιδημίας.

11 οι νεκροί στις ΗΠΑ

Παράλληλα και οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν δύο νέους θανάτους που συνδέονται με τον νέο κορωνοϊό καταγράφηκαν σήμερα 5 Mαρτίου στο αμερικανικό έδαφος, αυξάνοντος σε 11 τον αριθμό των νεκρών στις ΗΠΑ, όπου οι κοινοβουλευτικοί δέχτηκαν να αποδεσμεύσουν πόρους ύψους 8 και πλέον δισεκατομμυρίων δολαρίων για την καταπολέμηση της επιδημίας. Ειδικότερα, ένας ακόμη άνθρωπος κατέληξε από τη λοίμωξη του Covid-19 στην πολιτεία Ουάσινγκτον, στις βορειοδυτικές ΗΠΑ, όπου έως πρότινος καταγράφονταν όλα τα θύματα, κυρίως ηλικιωμένοι ή άνθρωποι με επισφαλή υγεία.

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας ανακοίνωσε ότι ο κορωναϊός ήταν θανατηφόρος επίσης για έναν ασθενή στην κομητεία Πλέισερ, κοντά στο Σακραμέντο, το πρώτο θύμα που καταγράφηκε εκτός της πολιτείας Ουάσινγκτον από τότε που πρωτοεκδηλώθηκε η επιδημία στο αμερικανικό έδαφος. Η Καλιφόρνια «εργάζεται με τις ομοσπονδιακές αρχές για να ιχνηλατήσουν ανθρώπους που μπορεί να έχουν εκτεθεί στον ιό, προκειμένου να τους περιθάλψουν και να προστατεύσουν τη δημόσια υγεία», γράφει ο κυβερνήτης Γκάβιν Νιούσομ σε ανακοίνωση, χωρίς άλλη διευκρίνιση για το θύμα ή για το πώς είχε εκτεθεί στη νόσο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments