Πολιτική

Βασίλης Κικίλιας κορωνοϊος: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γερμανό υπουργό Υγείας

Βασίλης Κικίλιας κορωνοϊος: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γερμανό υπουργό Υγείας
Βασίλης Κικίλιας κορωνοϊος: Η επικοινωνία μεταξύ των δύο αξιωματούχων έγινε με αφορμή το δεύτερο έκτακτο συμβούλιο των Υπουργών Υγείας της ΕΕ στις 6 Μαρτίου.

Βασίλης Κικίλιας κορωνοϊος: Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας συμφώνησαν το βράδυ της 4ης Μαρτίου σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο Γερμανός ομόλογός του Γενς Σπαν (Jens Spahn) στη σημασία μεγαλύτερου συντονισμού και επικοινωνίας μεταξύ των Αρχών των κρατών-μελών για το ζήτημα του κορωνοϊού. Ειδικότερα, η επικοινωνία, όπως επισημαίνεται έγινε με αφορμή το δεύτερο έκτακτο συμβούλιο των Υπουργών Υγείας της ΕΕ, την Παρασκευή.

Σε αυτή την κατεύθυνση, όπως υπενθυμίζει το υπουργείο Υγείας, ήταν και η πρόταση που κατέθεσε στο πρώτο έκτακτο συμβούλιο ο κ. Κικίλιας, για τη δημιουργία μιας ψηφιακής πλατφόρμας για την επιστημονική εποπτεία κρουσμάτων της νόσου COVID-19. Παράλληλα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας δουλεύει συντονισμένα για τις απαιτήσεις που προκύπτουν από τον κορωνοϊό.

Σε επίσκεψη του υπουργού υγείας Βασίλη Κικίλια του Κέντρου Επιχειρήσεων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας πριν από λίγες ημέρες, διαπίστωσε πως συντονίζονται  άμεσα και υπεύθυνα όλες οι ενέργειες των υγειονομικών αρχών αναφορικά με τον νέο κορωνοϊό. Ο υπουργός Υγείας, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, συνομίλησε με τους εργαζόμενους στο Κέντρο Επιχειρήσεων και το τηλεφωνικό κέντρο και τους συνεχάρη, καθώς «σε εικοσιτετράωρη βάση δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για την ενημέρωση και την εξυπηρέτηση του κόσμου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments