Ελλάδα

Πάτρα προαστιακός: Εκτροχιάστηκε συρμός λίγο πριν τον κεντρικό σταθμό

Πάτρα προαστιακός: Εκτροχιάστηκε συρμός λίγο πριν τον κεντρικό σταθμό
Πάτρα προαστιακός: Ο εκτροχιασμός συνέβη στο ύψος του Μόλου της Αγίου Νικολάου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο συρμός που εκτελούσε το δρομολόγιο από την Κάτω Αχαΐα εκτροχιάστηκε για άγνωστους λόγους.

Πάτρα προαστιακός: Αναστάτωση επικράτησε όταν εκτροχιάστηκε συρμός του προαστιακού το μεσημέρι της 6ης Μαρτίου στην Πάτρα  την στιγμή που εισερχόταν στην δεύτερη σιδηροδρομική γραμμή και μάλιστα σε πολύ μικρή απόσταση από τον κεντρικό σταθμό της πόλης. Ειδικότερα, ο  εκτροχιασμός συνέβη στο ύψος του Μόλου της Αγίου Νικολάου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες για το συρμό που εκτελούσε το δρομολόγιο από την Κάτω Αχαΐα εκτροχιάστηκε για άγνωστους λόγους λίγο πριν φθάσει στο σταθμό του ΟΣΕ στην Τριών Συμμάχων. Κατά τη στιγμή του συμβάντος, στο σημείο έσπευσαν συνεργεία προκειμένου να επαναφέρουν το συρμό στις ράγες.

Παρ όλα αυτά δεν έχουν καταγραφεί ατυχήματα καθώς δεν υπάρχουν και αναφορές για τραυματισμούς. Αμέσως μετά, όλοι οι επιβάτες βγήκαν με ασφάλεια από το τρένο, ενώ έπειτα από λίγη ώρα συνεργεία του ΟΣΕ επανέφεραν το τρένο στις γραμμές και το οδήγησαν στο μηχανοστάσιο, προκειμένου να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος.

Όπως φαίνεται σε βίντεο που δημοσίευσε η ιστοσελίδα thebest.gr, εργάτες μπαίνουν κάτω από το τρένο για να επανέλθει στις ράγες, ενώ με υδραυλικές πρέσες και γρύλους σηκώνουν τον προαστιακό. Όσον αφορά στα αίτια του εκτροχιασμού, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο της ταχύτητας, αφού το τρένο πλησίαζε στον κεντρικό σταθμό.

Όμως, αυτό που εξετάζουν οι τεχνικοί είναι η πιθανότητα να προκλήθηκε κάποιο πρόβλημα στο σύστημα των τροχών του τρένου. Τέλος, να σημειωθεί ότι λειτουργεί κανονικά η πρώτη σιδηροδρομική γραμμή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments