Διεθνή

Κορωνοϊός Κύπρος: Σε καραντίνα στρατόπεδο – Στρατιώτης είχε επισκεφθεί την Πάτρα

Κορωνοϊός Κύπρος: Σε καραντίνα στρατόπεδο – Στρατιώτης είχε επισκεφθεί την Πάτρα
Κορωνοϊός Κύπρος: Συναγερμός έχει σημάνει σε στρατόπεδο της Λευκωσίας. καθώς στρατιώτης θεωρείται ύποπτος για κρούσμα κορωνοϊού.

Κορωνοϊός Κύπρος: Υπό περιορισμό τέθηκαν όλοι οι στρατιώτες που υπηρετούν στο στρατόπεδο Ηλία Παπακυριακού στην Αθαλάσσα Λευκωσίας, καθώς Κύπριος στρατιώτης ταξίδεψε πρόσφατα στην Πάτρα, που είναι περιοχή με κρούσματα της επιδημίας, και ως εκ τούτου θεωρείται ύποπτος περιστατικό κορωνοϊού. Το στρατόπεδο στο οποίο εντοπίστηκε το ύποπτο περιστατικό θα μείνει σε καραντίνα μέχρι να γνωστοποιηθούν τα αποτελέσματα του δείγματος του στρατιώτη.

Αυτό αναμένεται να γίνει τη Δευτέρα.

Όλα τα μέτρα που προβλέπονται έχουν ληφθεί στο στρατόπεδο της Εθνικής Φρουράς. Δόθηκαν ίδιες οδηγίες που δόθηκαν και πριν λίγες μέρες για το ύποπτο κρούσμα στην ΕΛΔΥΚ και ακολουθήθηκε η ίδια διαδικασία, όπου το προσωπικό χωρίστηκε αναλόγως με την επαφή που είχε μεταξύ τους.  Οι εξοδούχοι δεν θα πάρουν τις άδειες εξόδου τους, μέχρι την ολοκλήρωση των εξετάσεων. Επίσης, όσοι είναι με άδεια θα καθυστερήσουν να επιστρέψουν για τον ίδιο λόγο.

Ο νεαρός στρατιώτης είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Ελλάδα και πέρασε και από την περιοχή της Πάτρας για πολύ λίγες μέρες, περιοχή στις οποίες υπάρχουν κρούσματα της επιδημίας. Λόγω του ότι έχει παρουσιάσει κάποια συμπτώματα, η περίπτωσή του διερευνάται. Πληροφορίες του υπουργείου Υγεία αναφέρουν πως δεν είχε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, απλώς ήταν σε περιοχή όπου έχει ενεργή επιδημία και γι’ αυτό λαμβάνονται όλα τα αναγκαία προληπτικά μέτρα.  Ο στρατιώτης, που διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, κρατείται σε δωμάτιο απομόνωσης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments