Διεθνή

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μεταναστευτικό: Δεν έλαβα την υποστήριξη που ανέμενα από τη διεθνή κοινότητα

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μεταναστευτικό: Δεν έλαβα την υποστήριξη που ανέμενα από τη διεθνή κοινότητα
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μεταναστευτικό: Ο Πρόεδρος της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι μεταβαίνει στις 9 Mαρτίου στις Βρυξέλλες για συνομιλίες με Ευρωπαίους αξιωματούχους για το προσφυγικό.

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μεταναστευτικό: Ο Πρόεδρος της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι μεταβαίνει στις 9 Mαρτίου στις Βρυξέλλες για συνομιλίες με Ευρωπαίους αξιωματούχους σχετικά με το προσφυγικό και το μεταναστευτικό και εξέφρασε την ελπίδα να επιστρέψει με διαφορετικά αποτελέσματα από τις αυριανές επαφές του. Ειδικότερα, μιλώντας στην Κωνσταντινούπολη ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι δεν έλαβε την αναμενόμενη υποστήριξη από τη διεθνή κοινότητα στο ζήτημα αυτό.

Σημειώνεται πως ο Τούρκος πρόεδρος  έδωσε εντολή στην τουρκική ακτοφυλακή να μην επιτρέπει πλέον σε μετανάστες να επιχειρούν να διασχίσουν το Αιγαίο για λόγους ασφαλείας

Παράλληλα ο Τούρκος πρόεδρος είχε τηλεφωνική συνομιλία στις 6 Μαρτίου με τον Αντρέι Πλένκοβιτς, πρωθυπουργό της Κροατίας, που ασκεί την εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ, με θέμα τις πρόσφατες εξελίξεις στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ και τους αιτούντες άσυλο που επιθυμούν να περάσουν στην Ευρώπη, ανέφερε η Άγκυρα.

Ο Ερντογάν ανέφερε στον Κροάτη πρωθυπουργό ότι η ΕΕ έχει υποχρέωση να παράσχει την απαραίτητη προστασία στους πρόσφυγες που έχουν φτάσει στα σύνορά της, τηρώντας τις διεθνείς της υποχρεώσεις. Επίσης τόνισε ότι το κλείσιμο των συνόρων δεν θα εξαλείψει την ευθύνη ευρωπαϊκών χωρών με βάση το διεθνές δίκαιο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments