Ελλάδα

OPEN TV: Επιστολή των εργαζομένων στον Ιβάν Σαββίδη

OPEN TV: Επιστολή των εργαζομένων στον Ιβάν Σαββίδη
OPEN TV: Οι εργαζόμενοι του τηλεοπτικού σταθμού έστειλαν επιστολή στον Ιβάν Σαββίδη για το θέμα των πληρωμών.
OPEN TV: Οι εργαζόμενοι του τηλεοπτικού σταθμού έστειλαν επιστολή στον Ιβάν Σαββίδη για το θέμα των πληρωμών.

OPEN TV: Πριν λίγα χρόνια ο Ιβάν Σαββίδης προχώρησε στην αγορά του καναλιού «Ε» και το μετονόμασε σε OPEN. Τα όνειρα που είχε για το συγκεκριμένο πρότζεκτ δεν έγιναν πραγματικότητα. Τον τελευταίο καιρό ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ είχε προχωρήσει σε περικοπές. Αυτό οδήγησε τους εργαζόμενους και τους τεχνικούς να στείλουν μια επιστολή προς τον Ιβάν Σαββίδη.

Σε αυτή αναφέρουν ότι «Αυτό που ζητάμε είναι ένα δίκαιο σύστημα πληρωμής». Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει: «Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για το μισθολογικό πρόβλημα των τεχνικών του καναλιού. Πριν την εξαγορά του σταθμού από εσάς, όλοι οι τεχνικοί αμείβονταν με 650 ευρώ καθαρά , ανεξαρτήτως ειδικότητας, οικογενειακής κατάστασης, εργασιακής εμπειρίας κτλ.

Μετά την εξαγορά, σας ακούσαμε να μας ανακοινώνετε την πεποίθησή σας ότι οι εργαζόμενοι του σταθμού θα δουλεύουν πάντα με χαμόγελο. Και αυτό θα ήταν που θα μας έκανε να ξεχωρίζουμε. Θέσαμε λοιπόν στην τότε διοίκηση το μισθολογικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε ελπίζοντας ότι θα λυθεί άμεσα. Ύστερα από συνεχείς αναβολές λόγω της ολοκλήρωσης της αγοραπωλησίας του καναλιού, την ολοκλήρωση διαδικασίας για τις τηλεοπτικές άδειες και λίγο πριν την μετακόμιση του καναλιού στην Παιανία, η διοίκηση αποφάσισε οριζόντια αύξηση για όλους τους τεχνικούς στα 900 ευρώ καθαρά.

Ήταν κάτι προσωρινό όπως είχε πει μέχρι να γίνουν αξιολογήσεις και να διαμορφωθούν αναλόγως οι μισθοί. Το δεχθήκαμε και εμείς ως κάτι προσωρινό. Από τις πρώτες επαφές όμως που είχαμε με την διοίκηση, εμμέναμε στη θέση μας, ότι η σύμβαση του σωματείου μας είναι το πιο δίκαιο μισθολογικό σύστημα καθώς αναγνωρίζει την προϋπηρεσία, οικογενειακή κατάσταση, ειδικότητες, πτυχία κτλ.

Γνωρίζουμε φυσικά ότι το κανάλι μας δεν είναι υποχρεωμένο νομικά να ακολουθεί την συγκεκριμένη συλλογική σύμβαση. Θεωρούμε όμως ότι είναι υποχρεωμένο ηθικά γιατί αφενός είναι ένα δίκαιο σύστημα πληρωμής και αφετέρου το εφαρμόζουν όλα τα υπόλοιπα κανάλια εθνικής εμβέλειας. Είτε έχει λήξει η συγκεκριμένη σύμβαση, είτε όχι.

Στην ουσία λοιπόν αυτό που ζητάμε είναι ένα δίκαιο σύστημα πληρωμής. Γιατί αυτό δυστυχώς είναι το μόνο που μας κάνει να ξεχωρίζουμε μέχρι τώρα, σε σχέση με τους άλλους συναδέλφους μας των υπόλοιπων καναλιών. Σας ευχαριστούμε πολύ, αναμένουμε με ενδιαφέρον την απάντησή σας. Εργαζόμενοι Τεχνικοί του Open TV».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments