Ελλάδα

Κορωνοϊός φυλακές Κορυδαλλού: Αρνητικές οι εξετάσεις του φρουρού

Κορωνοϊός φυλακές Κορυδαλλού: Αρνητικές οι εξετάσεις του φρουρού
Κορωνοϊός φυλακές Κορυδαλλού: Καμία ανησυχία στις φυλακές Κορυδαλλού για κρούσμα κορωνοϊού.

Κορωνοϊός φυλακές Κορυδαλλού: Λήξη συναγερμού στις φυλακές Κορυδαλλού καθώς βγήκαν αρνητικές οι εξετάσεις για κορωνοϊό στις οποίες υποβλήθηκε ο εξωτερικός φρουρός. Ο άνδρας, ο οποίος βρισκόταν σε άδεια και επέστρεψε στην εργασία του την περασμένη Κυριακή και φύλαξε σκοπιά στο ψυχιατρείο τον φυλακών, εμφάνισε καταρροή και πυρετό και αμέσως έλαβε εντολή να επιστρέψει στο σπίτι του. Ωστόσο, οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε έδειξαν ότι δεν είχε νοσήσει από το συγκεκριμένο ιό.

To σχέδιο του υπουργείου για τις φυλακές:

Αυστηρές οδηγίες για την πρόληψη και διαχείριση πιθανών κρουσμάτων – ασθενών κορωνοϊού στις φυλακές, έδωσε η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προς τους διευθυντές των σωφρονιστικών καταστημάτων. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο των ενεργειών, ως ύποπτο κρούσμα θα χαρακτηριστεί όποιος εμφανίσει εμπύρετο σύνδρομο (37,8 και άνω), έντονο βήχα ή και δύσπνοια και ταυτόχρονα έχει ταξιδέψει, αυτός ή η οικογένειά του σε χώρα με εσωτερική μετάδοση του ιού ή έχει έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Η πρώτη ενέργεια είναι να χορηγηθεί μάσκα στον κρατούμενο, αλλά και στο προσωπικό της φυλακής, ενώ απαγορεύεται η επαφή με το ύποπτο κρούσμα σε απόσταση μικρότερη του ενός μέτρου. Ο κρατούμενος θα απομονωθεί σε ειδικό χώρο, ενώ σε καραντίνα θα μπουν και οι συγκρατούμενοι με τους οποίους μοιραζόταν το ίδιο κελί. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι το δείγμα είναι θετικό, θα γίνει η μεταγωγή του ασθενούς σε συγκεκριμένα κέντρα νοσηλείας. Τα οχήματα θα είναι απολυμασμένα πριν τη μεταγωγή, ενώ οι αστυνομικοί – συνοδοί θα είναι εφοδιασμένοι με μάσκες, γάντια, αντισηπτικό και χλωρίνη σε διάλυμα. Όταν ολοκληρωθεί η μεταγωγή, οι αστυνομικοί – συνοδοί θα αφαιρέσουν τις μάσκες και τα γάντια, ενώ θα απολυμάνουν ξανά το όχημα αλλά και τις χειροπέδες που φορούσε ο κρατούμενος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments