Ελλάδα

Σεισμός Πύργος: 4,1 Ρίχτερ τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 9 Μαρτίου

Σεισμός Πύργος: 4,1 Ρίχτερ τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 9 Μαρτίου
Σεισμός Πύργος: Η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε 3 χιλιόμετρα βόρεια- βορειοδυτικά του Πύργου.

Σεισμός Πύργος: Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε 3 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοδυτικά του Πύργου.  Συγκεκριμένα η δόνηση καταγράφηκε στις 00:19, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Σημειώνεται επίσης ότι το επίκεντρο απέχει 203 χιλιόμετρα δυτικά της Αθήνας, πάντα κατά τις εκτιμήσεις του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου. Επιπλέον σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό της εντοπίστηκε έξι χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης του Πύργου.

Παράλληλα σεισμός 3,6 Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στις 15:46 κοντά στη Ναύπακτο. Το εστιακό βάθος της δόνησης υπολογίζεται στα πέντε χιλιόμετρα ενώ το επίκεντρο βρίσκεται 10 χιλιόμετρα ανατολικά – νοτιοανατολικά της Ναυπάκτου. Η δόνηση έγινε αισθητή και στην Πάτρα. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments