Πολιτική

Γιώργος Πατούλης κλειστά σχολεία: Στήριξη στην πρωτοβουλία της κυβέρνησης για “λουκέτο” στις σχολικές δομές

Γιώργος Πατούλης κλειστά σχολεία: Στήριξη στην πρωτοβουλία της κυβέρνησης για “λουκέτο” στις σχολικές δομές
Γιώργος Πατούλης κλειστά σχολεία: Ο περιφερειάρχης Αττικής δήλωσε ότι η απόφαση της κυβέρνησης θα συμβάλλει στην πρόληψη και την αποτελεσματικότερη προάσπιση της υγείας των πολιτών.

Γιώργος Πατούλης κλειστά σχολεία: Ο περιφερειάρχης Αττικής με αφορμή την κυβερνητική ανακοίνωση για 14ημερο κλείσιμο των εκπαιδευτικών δομών της χώρας δήλωσε ότι “η απόφαση της κυβέρνησης θα συμβάλλει καθοριστικά στην πρόληψη και την αποτελεσματικότερη προάσπιση της υγείας των πολιτών”. Ειδικότερα, με στόχο την αποτροπή της γρήγορης εξάπλωσης του ιού και για να θωρακιστεί περισσότερο η εθνική προσπάθεια, «κρίνουμε αναγκαίο να ληφθούν ανάλογα μέτρα και για τα φροντιστήρια, καθώς και αυτά αποτελούν χώρους όπου συγχρωτίζονται πολλοί μαθητές, προσθέτει ο κ. Πατούλης.

Παράλληλα, θα πρέπει να αναζητηθούν τρόποι διευκόλυνσης των εργαζόμενων γονέων, που θα χρειαστεί να μείνουν στο σπίτι για τη φύλαξη των παιδιών τους» αναφέρει χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης Αττικής. Κλείνοντας τη δήλωσή του δεσμεύτηκε ωστόσο για τη στήριξη της Περιφέρειας προς την κυβέρνηση και τις αρμόδιες κρατικές αρχές σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα μας αλλά και η ανθρωπότητα.

Την ίδια στιγμή η υπουργός Παιδείας άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τα κλειστά σχολεία και τις χαμένες διδακτικές ώρες. Όπως αναφέρει η υπουργός Παιδείας σε δηλώσεις της εξετάζονται όλα τα σενάρια, ακόμη και η μετακίνηση των Πανελλαδικών εξετάσεων. Στον «αέρα» η παρέλαση της 25ης Μαρτίου καθώς επίσης και οι σκέψεις μείωσης της χρονικής διάρκειας της διδακτικής ώρας από 45 λεπτά σε 35.

«Μπορεί να χρειαστεί να μετακινηθούν ακόμα και οι πανελλαδικές», ανέφερε συγκεκριμένα η υπουργός, ενώ όπως είπε, υπάρχει και το ενδεχόμενο να ματαιωθεί και η παρέλαση της 25ης Μαρτίου.«Λάβαμε μια απόφαση για καθαρά προληπτικούς λόγους, για να προστατέψουμε μαθητές, καθηγητές και φοιτητές. Έχουμε πάρει πιο αυστηρά μέτρα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες», είπε η υπουργός αναφερόμενη στο κλείσιμο για 14 ημέρες των σχολείων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments