Διεθνή

Κορωνοϊός Αλβανία: Κλείνει τα σύνορα με την Ελλάδα

Κορωνοϊός Αλβανία: Κλείνει τα σύνορα με την Ελλάδα
Κορωνοϊός Αλβανία: Στον "χορό" των μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού μπαίνει και η Αλβανία.

Κορωνοϊός Αλβανία: Αυστηρότερα μέτρα για να αποτρέψει την διασπορά του κορωνοϊού λαμβάνει η Αλβανία, με τον Έντι Ράμα να ανακοινώνει το κλείσιμο των συνόρων με την Ελλάδα. «Από αύριο κλείνουν τα σύνορα από αέρος, θαλάσσης και ξηράς για επισκέπτες από και προς την Ελλάδα. Όπως και με την Ιταλία, η μεταφορά εμπορευμάτων θα συνεχιστεί κανονικά» έγραψε ο πρωθυπουργός της χώρας στο Facebook.

Ο Έντι Ράμα σημειώνει πως ο κόσμος δεν πρέπει να φοβάται αλλά να προσέχει, ωστόσο δεν αναφέρει για πόσο καιρό θα είναι κλειστά τα σύνορα.

Υπενθυμίζεται, πως το απόγευμα της Παρασκευής ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας πως πλέον η Ελλάδα μετρά 190 επιβεβαιωμένα κρούσματα εκ των οποίων τα πέντε σε σοβαρή κατάσταση. «Σας ανακοινώνουμε ένα συνολικό αριθμό 190 κρουσμάτων, 36 από τα οποία είναι υπό διερεύνηση. Έντεκα κρούσματα δεν έχουν σύνδεση, εννέα εκ των οποίων βρίσκονται στο νομό Αττικής, πέντε νοσούν σοβαρά και είναι διασωληνωμένοι. Μέχρι σήμερα ολοκληρώθηκαν 2.700 έλεγχοι. 47 ασθενείς εξακολουθούν να νοσηλεύονται», ανέφερε ο λοιμοξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας.

«Μετά από όλα αυτά η επιτροπή εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε σήμερα τα εξής περαιτέρω μέτρα για την μείωση της διασποράς της νόσου στην πατρίδα μας. Κλείνουν όλα τα εμπορικά κέντρα, όλα τα καφέ, μπαρ και καφετέριες, όλη η εστίαση εκτός delivery και take away, οτιδήποτε έχει καθίσματα, οι βιβλιοθήκες, τα μουσεία και οι αρχαιολογική χώροι, οι αθλητικές εγκαταστάσεις εξαιρουμένων των ανοικτών χώρων άθλησης για μεμονωμένη άθληση, τα κέντρα αισθητικής” σημειώθηκε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments