Διεθνή

Κορονοϊός – Τουρκία: Στην ουρά για κολόνια που «θεραπεύει» τον ιό [vid]

Κορονοϊός – Τουρκία: Στην ουρά για κολόνια που «θεραπεύει» τον ιό [vid]
Κορονοϊός - Τουρκία: Πολλοί από τους κατοίκους της Άγκυρας και της Σμύρνης έχουν πέσει θύματα επιτήδειων που έχουν επιχειρήσει για κερδοσκοπικούς λόγους, να πείσουν ότι η κολόνια λεμονιού, δίνει τη λύση στην ίαση από τον κορονοϊό.

Κορονοϊός – Τουρκία: Ουρά κάνουν Τούρκοι πολίτες έξω από αρωματοπωλεία για να αγοράσουν τη «θαματουργή» κολόνια που υποτίθεται θεραπεύει τον κορονοιό. Πολλοί από τους κατοίκους της Άγκυρας και της Σμύρνης έχουν πέσει θύματα επιτήδειων που έχουν επιχειρήσει για κερδοσκοπικούς λόγους, να πείσουν ότι η κολόνια λεμονιού, που παραδοσιακά χρησιμοποιείται από τους Τούρκους, δίνει τη λύση στην ίαση από τον κορονοϊό.

Εκατοντάδες Τούρκοι δημιούργησαν ουρές έξω από τα αρωματοπωλεία

«Νομίζω ότι αυτό οφείλεται στον πανικό. Οι άνθρωποι αγοράζουν περισσότερα από όσα μπορούν να χρησιμοποιήσουν καθώς σκέφτονται ότι η κολόνια θα εξαντληθεί», δήλωσε ο Μουράτ Οράκλι, διευθυντής καταστήματος στην Άγκυρα. Παραδοσιακά, οι οικοδεσπότες, καταστήματα, εστιατόρια αλλά και ξενοδοχεία προσφέρουν λεμόνι κολόνια στους επισκέπτες που το χρησιμοποιούν για να φρεσκάρουν και να πλένουν τα χέρια τους.

Σημειώνεται πως μέχρι χθες τα κρούσματα στην Τουρκία αυξήθηκαν σε πέντε και συνδέονται μεταξύ τους. Αυτό ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά ύστερα από πολύωρη σύσκεψη με τους υπουργούς Δικαιοσύνης Αμπτουλχαμίτ Γκιούλ και Μεταφορών και Υποδομών Τζαχίτ Τουράν.

 Ο Τούρκος υπουργός Υγείας εξήγγειλε νέα μέτρα, όπως περιορισμό στα επισκεπτήρια στα νοσοκομεία, μόνο μετά από εργάσιμες ώρες.

koronoios4-1200x713

Συνέστησε στους Τούρκους πολίτες να μην ταξιδεύουν στο εξωτερικό και ζήτησε από όσους επιστρέφουν από ξένες χώρες να θέτουν τον εαυτό τους σε αυτοαπομόνωση 14 ημερών μετά την επιστροφή τους.

Επίσης η Τουρκία από τις 17 Απριλίου απαγορεύει τις πτήσεις σε άλλες 9 ευρωπαϊκές χώρες. Από τις 8:00 π.μ. στις 17 Απριλίου θα σταματήσουν οι πτήσεις προς ΓερμανίαΓαλλίαΙσπανίαΝορβηγία, Δανία, Βέλγιο, ΑυστρίαΣουηδία και Ολλανδία, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Συγκοινωνιών. Ήδη η Τουρκία έχει απαγορεύσει τις πτήσεις προς ΚίναΙράν Νότια Κορέα και Ιταλία μετά την εμφάνιση του κορονοϊού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments