Ελλάδα

Μητροπολίτης Μόρφου κορωνοϊός: «Ο Θεός θα χρησιμοποιήσει τον ιό για να λύσει το μεταναστευτικό»

Μητροπολίτης Μόρφου κορωνοϊός: «Ο Θεός θα χρησιμοποιήσει τον ιό για να λύσει το μεταναστευτικό»
Μητροπολίτης Μόρφου κορωνοϊός: Το απόλυτο παραλήρημα από τον ιερέα, ο οποίος ταύτισε τις εκτρώσεις και τα σαρκικά αμαρτήματα όπως

Μητροπολίτης Μόρφου κορωνοϊός: Ξεπέρασε όλα τα όρια ανοχής, αντοχής και κοινωνικής ευπρέπειας ο Μητροπολίτης Μόρφου στην Κύπρο, ο οποίος με δημόσια δήλωσή του επέστρεψε την ανθρωπότητα στην εποχή των δεινοσαύρων. Ειδικότερα, την ώρα που χιλιάδες άνθρωποι ανά τον κόσμο πεθαίνουν λόγω της επέλασης του κορωνοϊού, ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος προχώρησε σε ένα προκλητικό παραλήρημα.

Συγκεκριμένα «ενημέρωσε» το ποίμνιό του πως για τον κορωνοϊό φταίει… η αθεΐα, τα σαρκικά αμαρτήματα και οι εκτρώσεις.

Φυσικά και καλεί τους πιστούς να προσέλθουν στις εκκλησίες, παρά το γεγονός ότι αυτό φτιάχνει υγειονομικές «βόμβες» και αν και ακόμα και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος πήρε απόσταση από το θέμα.

Τα όσα εξοργιστικά είπε ο Μητροπολίτης Νεόφυτος

  • Η Παλαιά Διαθήκη δεν λέει παραμύθια. Όταν απομακρυνθούμε από τον αληθινό Θεό, όποτε έχουμε επιμονή στην επανάληψη κάποιας αμαρτίας, ιδιαιτέρως των αμαρτιών που είναι σχετικές με την πίστη, με τη μαγεία, με τις σαρκικές αμαρτίες. Επίσης όταν έχουμε αφύσικες σχέσεις εντός και εκτός γάμου και όταν κάνουμε την αμαρτία της έκτρωσης οδηγούμαστε στον κορωναϊό. Αυτές είναι οι τέσσερις ομάδες των αμαρτιών.
  • Τι σχέση έχει με τον κορωνοϊό αυτό το πράγμα; Έχει! Διότι για να φτάσουμε σε αυτές τις επιδημίες, γιατί τα αίτια των επιδημιών δεν είναι τα μικρόβια τα υλικά τα σωματικά, είναι οι αμαρτίες όλων μας. Επαναλάβω. Οι μαγείες όλων των μορφών, τα αφύσικα σαρκικά αμαρτήματα, εντός και εκτός γάμου, οι εκτρώσεις, οι βλαστήμιες ή αθεΐες που γίνονται επάγγελμα πλέον, που γίνεται νόμος, που διδάσκονται.
  • Νομίζετε πως αυτά θα μείνουν χωρίς συνέπειες; Και δεν τα φέρνει ο Θεός. Ο θεός θα τα χρησιμοποιήσει για να κάνει θαύματα.
  • Το λέω σε σας τους μικρούς παπάδες. Όχι αύριο να σας πουν θα κολλήσουμε που τη θεία κοινωνία. Ο θεός να μας φυλάει όχι από την αρρώστια αλλά από την ολιγοπιστία και την μικροψυχία. Ο θεός θα χρησιμοποιήσει αυτές τις αρρώστιες για να λύσει προβλήματα, που τώρα φαίνονται σε μας άλυτα. Ένα μόνο θα σας πω. Θα λύσει το μεταναστευτικό μέσα σε αυτά τα προβλήματα. Και θα είναι ικανοποιημένοι όλοι».

Περί Ντοστογιέφσκι

Ένα από τα γνωστότερα μυθιστορήματα του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα φέρει τον τίτλο «Ο ηλίθιος». Προφανώς η αναφορά στον παγκόσμιο αυτόν λογοτέχνη έχει να κάνει μόνο με τον τίτλο του μυθιστορήματός του και όχι με το περιεχόμενο. Ο τίτλος αυτός αφιερώνεται στον ιεράρχη της Κύπρου, ο οποίος για πολλοστή φορά εκθέτει τη Χριστιανοσύνη και την Εκκλησία του νησιού.

Δεν έχει κανένα τέτοιο δικαίωμα. Η Εκκλησία της Κύπρου είναι η δεύτερη κατά σειρά Εκκλησία που ιδρύθηκε μετά από αυτή της Αλεξανδρείας. Παρακολουθεί δηλαδή τη Χριστιανοσύνη από τα πρώτα της βήματα μέχρι σήμερα. Κανείς ιεράρχης δεν έχει το δικαίωμα να την εκθέτει με αυτόν τον τρόπο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments