Πολιτισμός

Κορωνοϊός κεντρικό αρχαιολογικό συμβούλιο: Συνεδριάζει μέσω τηλεδιάσκεψης λόγω ιού

Κορωνοϊός κεντρικό αρχαιολογικό συμβούλιο: Συνεδριάζει μέσω τηλεδιάσκεψης λόγω ιού
Κορωνοϊός κεντρικό αρχαιολογικό συμβούλιο: Με απόφαση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη τα συμβούλια του ΚΑΣ θα διεξάγονται μέχρι νεωτέρας μέσω τηλεδιάσκεψης.

Κορωνοϊός κεντρικό αρχαιολογικό συμβούλιο: Τέλος στις live συνεδριάσεις του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου(ΚΑΣ) στο Αμφιθέατρο του υπουργείου Πολιτισμού. Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ανακοίνωσε πως τα μέλη του ΚΑΣ θα συζητούν, προσωρινά, τα θέματά τους και κάνουν τις εισηγήσεις τους μέσω τηλεδιάσκεψης.

«Με δεδομένη την απόλυτη ανάγκη αντιμετώπισης της εξάπλωσης και των αρνητικών συνεπειών του κορωνοϊού COVID-19, η Κυβέρνηση αποφάσισε ότι τα συλλογικά όργανα των κρατικών δομών θα λειτουργούν δια τηλεδιασκέψεων. Τα Κεντρικά και Τοπικά Συμβούλια του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, τουλάχιστον για την περίοδο από 16 έως 31 Μαρτίου 2020, θα λειτουργήσουν, επίσης, δια τηλεδιασκέψεων» δήλωσε η κ. Μενδώνη.

Πρόσθεσε δε πως «ειδικά, για τα Κεντρικά Συμβούλια, εφ΄ όσον προκύψουν ζητήματα με κατεπείγοντα χαρακτήρα, η φύση των οποίων απαιτεί συνεδρίαση με φυσική παρουσία μελών, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας και την ΕΟΔΥ θα καθορίσει τον ασφαλέστερο τρόπο συμμετοχή τους».

Να σημειωθεί πως οι συνεδριάσεις των μελών του ΚΑΣ, αρκετές φορές διαρκούν ώρες λόγω της σημαντικότητας των θεμάτων που συζητούν. Για το θέμα της απόσπασης των αρχαίων από τον σταθμό Βενιζέλου στο Μετρό Θεσσαλονίκης, για παράδειγμα, ένας μεγάλος αριθμός ατόμων, τα μέλη του συμβουλίου αλλά και οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι που το παρακολουθούσαν, χρειάστηκε να παραμείνει στο οβάλ τραπέζι του αμφιθεάτρου του υπουργείου Πολιτισμού για περισσότερες από δώδεκα ώρες!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments