Ελλάδα

Μεταναστευτικό Σιντική Σερρών: Η κλειστή δομή για τους μετανάστες κατασκευάζεται στη θέση «Κλειδί» [pics]

Μεταναστευτικό Σιντική Σερρών: Η κλειστή δομή για τους μετανάστες κατασκευάζεται στη θέση «Κλειδί» [pics]
Μεταναστευτικό Σιντική Σερρών: Συνεχίζονται τα έργα για τη δημιουργία κλειστής δομής στην περιοχή.

Μεταναστευτικό Σιντική Σερρών: Πριν από λίγες εβδομάδες η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει στη δημιουργία κλειστών κέντρων φιλοξενίας μεταναστών. Ένα από αυτά βρίσκεται στην Σιντική Σερρών και συγκεκριμένα στη θέση “κλειδί”. Σε αυτόν τον χώρο θα βρεθούν όσοι μπήκαν στην Ελλάδα από την 1η Μαρτίου και μετά.

Θυμίζουμε ότι το κέντρο αυτό θα είναι βραχυχρόνιας παραμονής με σκοπό τον επαναπατρισμό των προσφύγων και μεταναστών. Ωστόσο αυτή τη στιγμή στον χώρο δεν υπάρχει κάτι που να δείχνει ότι μπορεί να μείνει κόσμος εκεί. Όπως θα δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες υπάρχουν μόνο μερικές σκηνές. Μένει να δούμε την πορεία των εργασιών για να βγουν πιο σίγουρα συμπεράσματα.

Υπενθυμίζεται πως η περιοχή «Κλειδί» του δήμου Σιντικής Σερρών επιλέχθηκε μετά από ομόφωνη συμφωνία τεσσάρων δημοτικών παρατάξεων της τοπικής αυτοδιοίκησης. Αρχικός σχεδιασμός ήταν το κλειστό κέντρο να δημιουργηθεί στα κλειστά στρατόπεδα σε Ροδόπολη και Βυρώνεια, ωστόσο οι αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας έβαλαν «φρένο» σε αυτές τις επιλογές.

Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες από το diktyotv.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments