Διεθνή

Τραμπ κορωνοϊός: Έπειτα από πολιτικές αντιπαλότητες ενότητα ζητά ο πρόεδρος των ΗΠΑ – 100 νεκροί από τον ιό

Τραμπ κορωνοϊός: Έπειτα από πολιτικές αντιπαλότητες ενότητα ζητά ο πρόεδρος των ΗΠΑ – 100 νεκροί από τον ιό
Τραμπ κορωνοϊός: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ συνέστησε στις πολιτείες να περιορίσουν τις συναθροίσεις στα 10 άτομα για την προάσπιση της δημόσιας υγείας.

Τραμπ κορωνοϊός: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ κάλεσε σε ενότητα την πρώτη παγκόσμια δύναμη απέναντι στην εξάπλωση του κορωνοϊού, έπειτα από μια σειρά σκόρπιων μέτρων που έλαβαν κάποιες αμερικανικές πολιτείες, με την υπόσχεση να βάλει στην άκρη τις πολιτικές αντιπαλότητες. Ειδικότερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ συνέστηνε στις πολιτείες και στις τοπικές αρχές να περιορίσουν τις συναθροίσεις στα 10 άτομα και να μειώσουν τις καφετέριες και τα εστιατόρια που πωλούν “σε πακέτο” υπογραμμίζοντας ότι αυτά δεν ήταν παρά συστάσεις και ότι οι πολιτείες “δεν ήταν ακόμη υποχρεωμένες” να συμμορφωθούν.

Καθώς ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στις ΗΠΑ ξεπερνούσε 5.700 “Κάθε δήμαρχος και κάθε κυβερνήτης πρέπει να εφαρμόσει τις συστάσεις του Λευκού Οίκου και του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών”

Όπως δήλωσε η Ντέμπορα Μπιρξ, η συντονίστρια της αμερικανικής διοίκησης για τον κορωνοιό. “Δεν είμαι ικανοποιημένος από τις πολιτείες” που δεν ακολουθούν τις συστάσεις, πρόσθεσε ο Τραμπ. “Ήμασταν πολύ σκληροί με αυτές τις πολιτείες”. Ο ίδιος, ο οποίος επί μακρόν υποβάθμιζε την επιδημία, υιοθέτησε πιο αυστηρό τόνο. “Θέλουμε να σώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες ζωές. Όλα τα άλλα γίνονται, η ανθρώπινη ζωή δεν ξαναγίνεται”.

Στους 100 οι νεκροί στις ΗΠΑ

Τους εκατό έφθασαν οι θάνατοι στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής χθες Τρίτη εξαιτίας του κορονοϊού, βάσει της καταμέτρησης του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίζεται σε ανοικτές πηγές, στις ανακοινώσεις των αμερικανικών αρχών. Περίπου οι μισοί από αυτούς τους θανάτους έχουν καταγραφεί στην πολιτεία Ουάσινγκτον, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας. Η πανδημία του κορονοϊού έχει εξάλλου στοιχίσει τη ζωή σε 12 ανθρώπους στην πολιτεία της Νέας Υόρκης και σε 11 στην Καλιφόρνια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments