Διεθνή

Κορωνοϊός: Επέλαση του ιού στην Ευρώπη

Κορωνοϊός: Επέλαση του ιού στην Ευρώπη
Κορωνοϊός: Mε ραγδαίους ρυθμούς εξαπλώνεται ο φονικός ιός τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική. Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία και Βρετανία δεν σταματούν να μετρούν κρούσματα και νεκρούς. Συναγερμός και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Νέα αυστηρότερα μέτρα ανακοίνωσε η ελληνική κυβέρνηση.

Κορωνοϊός: Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης βρίσκεται όλος ο πλανήτης. Από την Ευρώπη και την Ασία ως την Αμερική και την Ωκεανία, μία-μία οι χώρες “κατεβάζουν ρολά” και προσπαθούν με τον δικό τους τρόπο να πολεμήσουν την πανδημία του κορωνοϊού. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του Johns Hopkins University τα επιβεβαιωμένα κρούσματα από 160 χώρες ανέρχονται σε 236.384, 9.790 είναι οι νεκροί ενώ 84.962 άτομα έχουν ιαθεί.

Ιταλία, Ιράν και Ισπανία συνεχίζουν να κρατούν τα σκήπτρα. Στην 29η θέση με 464 άτομα να έχουν νοσήσει βρίσκεται η Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ενημέρωση του λοιμωξιολόγου και εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσίοδρα, 46 νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα, με τον συνολικό αριθμό των πολιτών που έχουν νοσήσει να ανέρχεται πλέον σε 464. Παράλληλα, στους έξι έχουν αυξηθεί οι νεκροί, με έναν 70χρονο από την Καστορία να είναι το τελευταίο «θύμα» του ιού.

Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 78 ασθενείς, οι 16 είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας. Όλοι λαμβάνουν αντι-ιική θεραπεία. Παράλληλα, 19 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία, ενώ τα 72 κρούσματα είναι απροσδιόριστης πηγής. Σύμφωνα μάλιστα με τον λοιμωξιολόγο, τα σημερινά δεδομένα επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις ότι τουλάχιστον 2 με 3 χιλιάδες έχουν μολυνθεί από τον ιό.

Δείτε live την ημερήσια ενημέρωση του Σωτήρη Τσιόδρα για τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας.

Gepostet von pagenews.gr am Donnerstag, 19. März 2020

Με τα δεδομένα αυτά και σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να περιορίσει τη διασπορά του ιού ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαραδαλιάς, ανακοίνωσε νέα μέτρα

«Από τα μεσάνυχτα της Κυριακής αναστέλλεται η λειτουργία των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας, με γνώμονα την προστασία των εργαζομένων από τον κορωνοϊό. Μέριμνα θα γίνει για τα ξενοδοχεία της Θράκης και των νησιών», τόνισε ο υφυπουργός και σημείωσε: «Όσοι Έλληνες επιστρέφουν στην χώρα υποχρεωτικά σε 14 ημέρες καραντίνα. Οι πολίτες να παραμένουν στο σπίτι τους για να αποφεύγουν τις επαφές με άλλα άτομα εκτός της οικογένειάς τους».

Λίγο αργότερα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με νέο διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό προχώρησε σε ανακοινώσεις σχετικά με την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. «Τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας», τόνισε και παράλληλα ανακοίνωσε ότι “ο προϋπολογισμός του κράτους αναθεωρείται”. 

Στη συνέχεια διαβεβαίωσε «πως δεν θα κοπεί το δώρο του Πάσχα» και έστειλε σαφές μήνυμα στους πολίτες για τήρηση των μέτρων. «Στην Ιταλία δεν έχουν φέρετρα να θάψουν τους νεκρούς τους. Κι όμως εδώ διακρίνω, από ορισμένους, έναν αδικαιολόγητο εφησυχασμό. Δεν θα τον ανεχτώ» υπογράμμισε.

Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία και Βρετανία εκπέμπουν “SOS”…  στο “χορό” και η Τουρκία:

Την ίδια ώρα, η γειτονική μας Ιταλία έχει βυθιστεί στο πένθος. Οι νεκροί στη χώρα ξεπέρασαν αυτούς της Κίνας. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανήλθε σε 41.035 ενώ οι νεκροί έφτασαν τους 3.405. Αντίστοιχα στην Κίνα οι νεκροί είναι 3.245. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, έχασαν την ζωή τους 427 ασθενείς και καταγράφηκαν 5.322 νέα κρούσματα.

Την Τετάρτη, το σύνολο κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρα ήταν 35.713 και είχαν χάσει την ζωή τους 2.978 άνθρωποι. Την ίδια ώρα, 415 άτομα εξετάσθηκαν και βγήκαν αρνητικά στον ιό. Στην Λομβαρδία τα συνολικά κρούσματα είναι 19.884 και οι νεκροί 2.168. Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 5.214 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 531 . Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 3.484, με 115 νεκρούς. Η Ιταλία δεν πρόκειται να εξέλθει «νωρίτερα από ένα τρίμηνο» από την επιδημία του κορωνοϊού, εκτιμά ο γνωστός ειδικός στους ιούς γιατρός Μάσιμο Γκάλι, υπεύθυνος του τμήματος λοιμωδών νόσων του μεγαλύτερου νοσοκομείου στο Μιλάνο.

Συγχρόνως, συγκλονίζουν οι εικόνες με στρατιωτικό κομβόι που μεταφέρει τις σορούς. Όπως αναφέρουν τα Μέσα της χώρας, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στο νεκροταφείο της πόλης Μπέργκαμο λόγω της μεγάλης θνητότητας με το κοιμητήριο να αδυνατεί να διαχειριστεί τον αριθμό των θυμάτων του ιού. Αποτέλεσμα ο στρατός να παίρνει τα φέρετρα με τα θύματα και να τα μεταφέρει μέσα από την πόλη, σε άλλες περιοχές της χώρας όπου και θα αποτεφρωθούν. Περισσότερες πληροφορίες για τους νεκρούς μπορείτε να δείτε από τις αρχές της Ιταλίας εδώ.

Στην Ισπανία, οι πολίτες ανεβαίνουν το δικό τους “Γολγοθά”. Στα 17.147 ανέρχεται πλέον ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα, από 13.716 χθες, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Ο αριθμός των νεκρών πέρασε από 558 σε 767 κατά το τελευταίο 24ωρο, με τους Ισπανούς να φοβούνται πως σύντομα θα γίνουν η επόμενη Ιταλία.

Παράλληλα, η Γαλλία ανακοίνωσε 108 θανάτους σε μια ημέρα από τον φονικό ιό.

Ο γενικός διευθυντής Υγείας, Ζερόμ Σαλομόν, έδωσε το απόγευμα της Πέμπτης νεότερα από την πανδημία του κορωνοϊού. Η χώρα μετρά πλέον 10.995 κρούσματα, εκ των οποίων 1.122 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στο νοσοκομείο. Από το σύνολο των 372 νεκρών που καταγράφει η Γαλλία από την πανδημία του κορωνοϊού, 6% είναι ηλικίας κάτω των 60 ετών. Την ίδια ώρα, 1.300 άτομα που νοσηλεύτηκαν με τον κορωνοϊό επέστρεψαν σπίτι τους έχοντας ήπια ή και καθόλου συμπτώματα.

“Δεν υπάρχει καμία περίπτωση, πλέον, να καταφέρει η Βρετανία να συγκρατήσει το ξέσπασμα της επιδημίας του κορωνοϊού”, ανέφερε σήμερα ο ιατρικός σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης, Κρις Ουίτι. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, στη Βρετανία τα κρούσματα ανέρχονται σε 2.626, ενώ έχουν καταγραφεί και 71 θάνατοι, ωστόσο οι επιστημονικοί σύμβουλοι αναφέρουν πως ενδέχεται να υπάρχουν πάνω από 50.000 κρούσματα.

Δίπλα μας και συγκεκριμένα στην Τουρκία, οι νεκροί σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Υγείας, Φαχρετίν Κοτζά, ανέρχονται στους τρεις. Μέχρι στιγμής, στην Τουρκία έχουν γίνει μόνο 10 χιλιάδες τεστ για κορωνοϊό, εδώ και 20 ημέρες σε όλη τη χώρα, όπως παραδέχτηκε ο Φαχρετίν Κοτζά. Από τα 372.000 άτομα που έχουν καταφτάσει από το εξωτερικό στην Τουρκία από την 1η Μαρτίου, μόνο 10.000 έχουν υποβληθεί στο τεστ. Όσο για τα κρούσματα; Πρόκειται για 192 ασθενείς.

Εκτός Ευρώπης, οι Ηνωμένες Πολιτείες έσπασαν σήμερα το φράγμα των 10.000 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ενώ καταμετρούν 154 νεκρούς. Οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές προειδοποιούν ότι αναμένουν πως ο αριθμός των κρουσμάτων στις ΗΠΑ, θα αυξηθεί ραγδαία τις επόμενες ημέρες, λόγω του μεγαλύτερου αριθμού διαγνωστικών τεστ που θα γίνουν.

Στο Ιράν, τρίτο στη παγκόσμια λίστα με τα κρούσματα και τους νεκρούς, το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 149 άτομα και νόσησαν 1.046. Έτσι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέβηκαν σε 18.407 και οι νεκροί σε 1.284.

“Αχτίδα” αισιοδοξίας από την Κίνα:

Αξίζει να σημειωθεί πως η Κίνα, η οποία και αποτέλεσε την εστία μόλυνησης, δεν είχε χθες κανένα νέο κρούσμα εγχώριας μετάδοσης του κορωνοϊού. Τα 34 νέα κρούσματα που αναφέρθηκαν είναι άνθρωποι που έφθασαν από το εξωτερικό. Όλα αυτά ενώ έχει ξεκινήσει η παγκόσμια κούρσα για την ανακάλυψη εμβολίων κατά ιού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments