Πολιτική

Κορωνοϊός Χαρδαλιάς: Αυτό που προέχει είναι η ατομική ευθύνη

Κορωνοϊός Χαρδαλιάς: Αυτό που προέχει είναι η ατομική ευθύνη
Κορωνοϊός Χαρδαλιάς: "Αυτό που προέχει είναι η ατομική ευθύνη. Αυτό που προέχει είναι να αναδείξουμε το μοναδικό ελληνικό φιλότιμο που έχουμε ως λαός" τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και παράλληλα ανακοίνωσε το κλείσιμο των ξενοδοχείων.

Κορωνοϊός Χαρδαλιάς: Σε νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού προχωρά η κυβέρνηση σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαραδαλιά. Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την εξέλιξη του ιού στη χώρα μας ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε το κλείσιμο των ξενοδοχείων. 

“Από τα μεσάνυχτα της Κυριακής αναστέλλεται η λειτουργία των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας, με γνώμονα την προστασία των εργαζομένων από τον κορωνοϊό. Μέριμνα θα γίνει για τα ξενοδοχεία της Θράκης και των νησιών”, τόνισε ο υφυπουργός και σημείωσε:

“Όσοι Έλληνες επιστρέφουν στην χώρα υποχρεωτικά σε 14 ημέρες καραντίνα. Οι πολίτες να παραμένουν στο σπίτι τους για να αποφεύγουν τις επαφές με άλλα άτομα εκτός της οικογένειάς τους. Τιμούμε και ευχαριστούμε όλους τους εργαζόμενους στα φαρμακεία και τους εργαζόμενους στην ενημέρωση. Τους επαγγελματίες οδηγούς και τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα».

Επιπλέον, ο κ. Χαρδαλιάς πρόσθεσε ότι “αυτό που προέχει είναι η πειθαρχία και η προσήλωση στις οδηγίες. Είναι επίσης να αναδείξουμε το μοναδικό ελληνικό φιλότιμο που μας έκανε να ξεχωρίζουμε. Μένουμε σπίτι και αποφεύγουμε κάθε συγχρωτισμό”.

Σε ερώτηση για το εάν υπάρχει σχέδιο για τον έλεγχο της κυκλοφορίας των πολιτών και εάν θα υπάρξει προσπάθεια στήριξης στο σύστημα και από στρατιωτικούς γιατρούς ή συνταξιούχους, ο κ. Χαρδαλιάς απάντησε: «Δεν μιλήσαμε για έλεγχο της κυκλοφορίας, αλλά για απαγόρευση και έλεγχο στις συναθροίσεις από 10 άτομα και πάνω. Κάνουμε έκκληση στον κάθε πολίτη να αντιληφθεί την σοβαρότητα αυτού. Εάν ο καθένας δεν το αντιλαμβάνεται και έχουμε κινητικότητα, κάθε μέτρο είναι στο τραπέζι».

Σε κάθε περίπτωση, όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, θα πρέπει να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και αποστάσεων μεταξύ των ατόμων. Επανέλαβε δε, πως οι πολίτες θα πρέπει να μένουν στο σπίτι και να αποφεύγουν στο μέγιστο βαθμό τις επαφές με άτομα εκτός του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος.

“Η κυκλοφορία εκτός σπιτιού –όπως άλλωστε λένε εδώ και πολλές ημέρες και λοιμωξιολόγοι- θα πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο και μόνο εάν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος. Υπάρχουν, όμως, και ορισμένες εξαιρέσεις: η μετάβαση στην εργασία, οι επισκέψεις στον γιατρό, η μετάβαση σε κατάστημα προμηθειών τροφίμων, το ταχυδρομείο, στην τράπεζα, σε πρατήριο καυσίμων και κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη. Την ίδια ώρα, οι πολίτες μπορούν αν αθλούνται σε εξωτερικό χώρο είτε ατομικά είτε δύο-δύο και να βγάζουν βόλτα τα κατοικίδιά τους” σημείωσε.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως οι επιχειρήσεις οφείλουν να λειτουργούν μέσω τηλεργασίας και με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό εκ περιτροπής. Θα πρέπει επίσης να τηρείται αυστηρά η αναγκαία απόσταση μεταξύ των εργαζομένων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments