Διεθνή

Κορωνοϊός Βρετανία: 53 νέοι θάνατοι – Στους 233 ο συνολικός αριθμός

Κορωνοϊός Βρετανία: 53 νέοι θάνατοι – Στους 233 ο συνολικός αριθμός
Κορωνοϊός Βρετανία: Άλλοι 53 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Μεγάλη Βρετανία. Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων έχει φτάσει στους 233.

Κορωνοϊός Βρετανία: Μαύρη ημέρα ήταν η σημερινή για την Μεγάλη Βρετανία καθώς σήμερα καταγράφηκαν οι περισσότεροι θάνατοι σε ένα 24ωρο  από τον ιό. Οι 53 θάνατοι στην Αγγλία, οι δύο στην Ουαλία και ο ένας στη Σκωτία ανεβάζουν το συνολικό αριθμός των ασθενών που κατέληξαν στη χώρα στους 233, αύξηση της τάξης των 56 σε μία ημέρα.

Ο αριθμός των κρουσμάτων έχει ανέλθει στα 4.145, χωρίς όμως να έχουν ανακοινωθεί ακόμα τα νεότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Αγγλία για το τελευταίο 24ωρο. Οι ασθενείς που κατέληξαν ήταν ηλικίας μεταξύ 41 και 94 ετών και όλοι τους είχαν υποκείμενα νοσήματα.

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ακούστε τις συμβουλές των ειδικών

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ της Βρετανίας κάλεσε τους πολίτες να υπακούσουν στις συστάσεις της κυβέρνησης για το πώς θα σταματήσουν τη διασπορά του νέου κορωνοϊού, ενώ εξήρε το έργο των επαγγελματιών υγειάς στη μάχη κατά της επιδημίας. Όλοι έχουν ένα μερίδιο ευθύνης να αναλάβουν, είπε ο Ουίλιαμ, αφού επισκέφθηκε με τη σύζυγό του Κέιτ ένα τηλεφωνικό κέντρο στο Κρόιντον, στο νότιο Λονδίνο, όπου το προσωπικό των ασθενoφόρων διαχειρίζεται τηλεφωνήματα που κάνουν οι πολίτες προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS).

«Οι τελευταίες εβδομάδες και ημέρες υπήρξαν ευλόγως ανησυχητικές λόγω της συνεχιζόμενης εξάπλωσης του κορωνοϊού» είπε ο 37χρονος πρίγκιπας, προσθέτοντας ότι θέλει να μεταφέρει τις ευχαριστίες της γιαγιάς του, βασίλισας Ελισάβετ και του πατέρα του, πρίγκιπα Καρόλου. «Όμως, σε στιγμές όπως αυτή είναι που συνειδητοποιούμε ότι το NHS αντιπροσωπεύει το καλύτερο της χώρας μας και της κοινωνίας μας. Άνθρωποι κάθε κοινωνικού υπόβαθρου και τρόπου ζωής, με διαφορετικές εμπειρίες και επιδεξιότητες ενώνουν τις δυνάμεις τους για το κοινό καλό». «Όλοι μας έχουμε μερίδιο ευθύνης στο να προστατεύσουμε τους πιο ευπαθείς» είπε ο Ουίλιαμ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments