Διεθνή

Κορωνοϊός Ιταλία: 546 νεκροί σε μια μέρα στη Λομβαρδία

Κορωνοϊός Ιταλία: 546 νεκροί σε μια μέρα στη Λομβαρδία
Κορωνοϊός Ιταλία: Συνεχίζει το καταστροφικό του πέρασμα από την γειτονική χώρα ο ιός καθώς μόνο στη Λομβαρδία έφυγαν από τη ζωή τους 546 άνθρωποι.

Κορωνοϊός Ιταλία: Η γειτονική χώρα είναι αυτή που αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ευρώπη. Σε καθημερινή βάση υπάρχουν νεκροί και ολόκληρη η Ιταλία έχει μπει σε καραντίνα.  Ο απολογισμός των νεκρών από την επιδημία του κορονοϊού στη βόρεια περιφέρεια της Λομβαρδίας, την πλέον πληγείσα περιοχή από τον Covid-19 στην Ιταλία, αυξήθηκε κατά 546 σε μια ημέρα, με τον συνολικό αριθμό των θανάτων να ανέρχεται σε 3.095, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση από τότε που άρχισε η επιδημία. Ο επικεφαλής των υπηρεσιών πρόνοιας της Λομβαρδίας Τζούλιο Γκαλέρα είπε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων στην περιοχή, στην οποία περιλαμβάνεται το Μιλάνο, η οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, αυξήθηκε κατά 3.251 στα 25.515. Χθες, Παρασκευή, ο απολογισμός των νεκρών στην Ιταλία ήταν 4.032, ο υψηλότερος παγκοσμίως.

Σε απόγνωση οι δήμαρχοι

Την ίδια ώρα οι δήμαρχοι βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Τα κρούσματα και οι νεκροί αυξάνονται συνέχεια και οι δήμαρχοι των περιοχών ζητούν από την κυβέρνηση νέα μέτρα για την καταπολέμηση του κορωνοϊού. «Ήρθε η στιγμή να σταματήσουμε, αλλά πραγματικά, βασιζόμαστε σε εσάς», έγραψαν 243 δήμαρχοι της ευρύτερης περιοχής του Μπέργκαμο, στον πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε και στον περιφερειάρχη της Λομβαρδίας Ατίλιο Φοντάνα. Η πρώτη υπογραφή, στην επιστολή, είναι εκείνη του δημάρχου του Μπέργκαμο Τζόρτζιο Γκόρι.

«Θεωρούμε ότι η υιοθέτηση νέων και πιο θαρραλέων μέτρων μπορεί να αποτελέσει την μόνη και ευκταία λύση σε μια τραγωδία η οποία – την ώρα που οι μεταδόσεις συνεχίζονται ασταμάτητα — μοιάζει δίχως τέλος», τονίζουν στην επιστολή τους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments