Διεθνή

Νεκρός νεαρός 18 ετών από τον κορωνοϊό

Νεκρός νεαρός 18 ετών από τον κορωνοϊό
Μια τραγική είδηση έγινε γνωστή από την Μεγάλη Βρετανία καθώς ένας 18χρονος έχασε τη ζωή του από Κορωνοϊο.

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι ο κορωνοϊός δεν κάνει διακρίσεις στη μεταδοτικότητα, αλλά μπορούσε να γίνει θανατηφόρος σε ηλικίες άνω των 60 ετών.  Ωστόσο μια είδηση που έρχεται από την Μεγάλη Βρετανία ανατρέπει τα δεδομένα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στους 281 που έχουν χάσει τη ζωή τους υπάρχει ένα παιδί μόλις 18 ετών.

Την ίδια ώρα ο Μπόρις Τζόνσον, αφού άργησε χαρακτηριστικά να πάρει μέτρα για τον ιό, τώρα ζητάει από τους πολίτες να κρατάνε αποστάσεις μεταξύ τους και απειλεί ότι θα κλείσει τα πάρκα αν δεν συμμορφωθούν.  Η χώρα έχει μέχρι στιγμής 281 νεκρούς από τον κορωνοϊό και συνολικά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν φτάσει τα 5.683.

«Τώρα πρέπει τώρα να λάβουμε ειδικά μέτρα για την προστασία των ιδιαίτερα ευάλωτων», δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Επισήμανε στους πολίτες να ακολουθούν τη συμβουλή της κυβέρνησης για την κοινωνική αποστασιοποίηση όταν βρίσκονται σε πάρκα και σε υπαίθριους χώρους. «Παρακαλώ ακολουθήστε τη συμβουλή και μην πιστεύετε ότι ο καθαρός αέρας από μόνος του αυτόματα παρέχει κάποια ασυλία … πρέπει να στέκεστε δύο μέτρα μακριά, πρέπει να ακολουθήσετε τη συμβουλή της κοινωνικής αποστασιοποίησης», δήλωσε.

Η Βρετανία πρόκειται να ζητήσει από το 1,5 εκατομμύριο, τους πιο ευάλωτους πολίτες της, να παραμείνουν στο σπίτι για τις επόμενες 12 εβδομάδες προκειμένου να προστατευθούν από τον κορωνοϊό, δήλωσε ο υπουργός Κοινοτήτων και Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ρόμπερτ Τζένρικ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο πρωθυπουργός.

«Σήμερα, πρέπει να προχωρήσουμε πιο πέρα και να προστατέψουμε τους πιο ευάλωτους ανθρώπους όσον αφορά την κλινική τους κατάσταση, για να σώσουν τη ζωή τους. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας θα επικοινωνήσει με αυτούς τους ανθρώπους τις επόμενες μέρες προτρέποντάς τους να μείνουν στο σπίτι για περίοδο τουλάχιστον 12 εβδομάδων», είπε ο Ρόμπερτ Τζένρικ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments