Πολιτική

Δένδιας κορωνοϊός: Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ ο Δένδιας

Δένδιας κορωνοϊός:  Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ ο Δένδιας
Δένδιας κορωνοϊός: Τη Δευτέρα θα συνεδριάσει το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ μέσω τηλεδιάσκεψης.

Δένδιας κορωνοϊός: Μέσω τηλεδιάσκεψης θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθεσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το θέμα του κορωνοϊού να κυριαρχεί στη συζήτηση. Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα συμμετάσχει στην τηλεδιάσκεψη ενώ αναμένεται, εκτός από τον κορωνοϊό, να συζητηθούν και οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά σύνορα αλλά και η κατάσταση στη Λιβύη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, οι συνομιλίες των υπουργών Εξωτερικών θα εστιάσουν στις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία του ιού Covid-19, με έμφαση στον συντονισμό των προσπαθειών για τον επαναπατρισμό Ευρωπαίων πολιτών, τη συνεργασία για την αντιμετώπιση των συνεπειών του ιού και την εξέταση των γεωπολιτικών επιπτώσεων που αυτός θα επιφέρει.

Θα συζητηθούν επίσης, όπως αναφέρεται, οι εξελίξεις σχετικά με τη μεταναστευτική πίεση στα ελληνο-τουρκικά σύνορα και την εφαρμογή της Δήλωσης Ε.Ε.-Τουρκίας του Μαρτίου 2016, η κατάσταση στη Λιβύη και οι διεργασίες για τη σύσταση της νέας επιχείρησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επιτήρηση του εμπάργκο όπλων, καθώς και η στρατηγική αναθεώρηση της αποστολής EUTM Mali.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments