Διεθνή

Κορονοϊός Κροατία: Πρόσθετα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας για τον περιορισμό της διάδοσης του ιού

Κορονοϊός Κροατία: Πρόσθετα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας για τον περιορισμό της διάδοσης του ιού
Κορονοϊός Κροατία: «Ο ισχυρός σεισμός που έπληξε το Ζάγκρεμπ έχει καταστήσει τον αγώνα μας κατά του κορονοϊού πολύ δυσκολότερο», υπογράμμισε ο κ. Μποζίνοβιτς.

Κορονοϊός Κροατία: Αυστηρότερα μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού, όπως την απαγόρευση της άσκοπης μετακίνησης των πολιτών από σήμερα το πρωί, ανακοίνωσε αργά χθες βράδυ, ο υπουργός Εσωτερικών της Κροατίας και επικεφαλής της Αρχής Πολιτικής Προστασίας Ντάβορ Μποζίνοβιτς.

«Ο ισχυρός σεισμός που έπληξε το Ζάγκρεμπ (την Κυριακή 22 Μαρτίου) έχει καταστήσει τον αγώνα μας κατά του κορονοϊού πολύ δυσκολότερο, αλλά η πρόληψη της διάδοσης του ιού παραμένει η πρώτη μας προτεραιότητα», υπογράμμισε ο κ. Μποζίνοβιτς, στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο «RTL». Ο κ. Μποζίνοβιτς επισήμανε ακόμα ότι έχει ήδη τεθεί σε ισχύ το κλείσιμο των λαϊκών αγορών, ως μέτρο αποτροπής της διασποράς του ιού. Υπογράμμισε, δε, ότι τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση θα προετοιμάσει ένα δημοσιονομικό πλαίσιο για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τον σεισμό.

Υπενθυμίζεται πως  τα ξημερώματα της Κυριακής στην Κροατία σημειώθηκαν δύο δυνατοί σεισμοί μεγέθους μεγαλύτερου των 5 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ. Το επίκεντρο και των δύο δονήσεων ήταν λίγα χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα της Κροατίας, Ζάγκρεμπ.

Screenshot_10-3

Φωτογραφίες και βίντεο στα social media δείχνουν κτίρια να έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές χωρίς μέχρι στιγμής να έχει γίνει γνωστό αν υπάρχουν και τραυματίες ή θύματα. Ο πρώτος σεισμός, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Ινστιτούτο ήταν μεγέθους 5,3 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο 7χλμ. βορειοανατολικά του Ζάγκρεμπ και σημειώθηκε στις 7:24 ώρα Ελλάδος. Στις 8:01 (ώρα Ελλάδος) ακολούθησε δεύτερος σεισμός μεγέθους 5,1 Ρίχτερ και επίκεντρο 6χλμ. βόρεια του Ζάγκρεμπ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments