Πολιτική

Νίκη Κεραμέως κορωνοϊός: “Δεν θα χαθεί η χρονιά στα σχολεία”

Νίκη Κεραμέως κορωνοϊός: “Δεν θα χαθεί η χρονιά στα σχολεία”
Νίκη Κεραμέως κορωνοϊός: "Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να μην χαθεί η τρέχουσα σχολική χρονιά" τόνισε σε δηλώσεις της η υπουργός Παιδείας.

Νίκη Κεραμέως κορωνοϊός: Σε νέα αναβολή των μαθημάτων σε σχολεία και πανεπιστήμια προχώρησε το υπουργείο Παιδείας λαμβάνοντας υπόψιν τις οδηγίες των ειδικών για τη καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Η επέλαση του ιού έχει επιφέρει νέες συνθήκες με τα παιδιά να αφήνουν τις τελευταίες εβδομάδες τα θρανία και να πιάνουν τις συνεδρίες με τους καθηγητές τους μέσω ειδικών διαμορφωμένων πλατφόρμων που έχει δημιουργήσει το υπουργείο Παιδείας.

Η Υπουργός, Νίκη Κεραμέως σε τοποθέτησή της κατά τη παρουσία της στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλημέρα Ελλάδα” κατέστησε σαφές πως η κυβέρνηση τηρεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την μη εξάπλωση του ιού στη χώρα. Παράλληλα αναφερόμενη στην Παιδεία ανέφερε πως γίνονται όλες οι απαιτούμενες ενέργειες με σκοπό να μην χαθεί η φετινή χρονιά.

“Από την πρώτη στιγμή αυτής της μεγάλης κρίσης πορευόμαστε στη βάση των οδηγιών των ειδικών. Οι ειδικοί μας έχουν κατευθύνει αυτή τη στιγμή και εκδώσαμε μία απόφαση που προβλέπει αναστολή λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών μονάδων της χώρας μέχρι τις 10 Απριλίου. Τα δεδομένα επεξεργάζονται κάθε στιγμή, κάθε ώρα, κάθε μέρα, άρα με βάση τις οδηγίες των ειδικών θα πορευθούμε και στη συνέχεια”, ανέφερε η Υπουργός στον τηλεοπτικό αέρα του ΑΝΤ1.

“Οι βασικές μας επιλογές είναι οι εξής: η ενδεχόμενη επέκταση του σχολικού έτους, η ενδεχόμενη μείωση της ύλης και η ενδεχόμενη μετακύλιση της ημερομηνίας έναρξης των Πανελλαδικών εξετάσεων… Αν τα σχολεία δεν ανοίξουν καθόλου, θα μιλάμε περισσότερο για μείωση της ύλης προκειμένου να μπορέσουν τα παιδιά να δώσουν εξετάσεις. Σε κάθε περίπτωση δεν θα χαθεί ούτε η σχολική χρονιά, ούτε η ακαδημαϊκή χρονιά. Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας προκειμένου να το διασφαλίσουμε”, σημείωσε μεταξύ άλλων η κ. Κεραμέως και πρόσθεσε:

“Θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να μείνουμε όσο πιο κοντά γίνεται στην καθιερωμένη ημερομηνία έναρξης των Πανελλαδικών εξετάσεων. Αυτός είναι ο στόχος μας, με αυτόν κινούμαστε”.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments