Πολιτισμός

Κορωνοϊός – Η σειρά “Πανδημία” του Netflix τα είχε προβλέψει όλα

Κορωνοϊός – Η σειρά “Πανδημία” του Netflix τα είχε προβλέψει όλα
Κορωνοϊός: Θα σοκαριστείτε όταν δείτε τις ομοιότητες της σειράς με την τρέχουσα πραγματικότητα.

Κορωνοϊός: Η χώρα μας, όπως και όλη η Ευρώπη, ταλαιπωρείται από την πανδημία του κορωνοϊού. Όλοι βρισκόμαστε σε καραντίνα. Ποια καλύτερη ευκαιρία να παρακολουθήσει κανείς το ντοκιμαντέρ «Πανδημία: Ο κύκλος του ιού της γρίπης» στο Netflix. Αυτό ακριβώς σκέφτηκαν και οι υπόλοιποι Έλληνες και το έφεραν στην 9η θέση στο ελληνικό Top 10 του Netflix, ενώ τις προηγούμενες μέρες είχε φτάσει μέχρι και την 6η θέση.

Η σειρά αυτή έχει 6 επεισόδια της μίας ώρας και πραγματεύεται το χρονικό μιας πανδημίας.

Ο αγγλόφωνος τίτλος της είναι «Pandemic: How to prevent an outbreak», δηλαδή «Πανδημία: Πώς μπορεί να αποτραπεί η έξαρση» και αποδίδει πολύ καλύτερα τον χαρακτήρα της σειράς. Αυτό που προκαλεί, όμως, τη μεγαλύτερη εντύπωση, είναι η “μαντική” ικανότητα του Netflix, το οποίο χρηματοδότησε την παραγωγή ενός πρωτότυπου «docu-series» και το προγραμμάτισε να προβληθεί σχεδόν ταυτόχρονα με την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Αν ρίξει κανείς μια ματιά στον τίτλο και την περίληψη του κάθε επεισοδίου το πιθανότερο είναι να νομίζει πως πρόκειται για φάρσα, καθώς οι ομοιότητες με την τρέχουσα πραγματικότητα είναι τρομακτικές. Και για του λόγου το αληθές:

1. Μας κυνηγά Γιατροί στις ΗΠΑ και την Ασία πολεμούν τη γρίπη, ενώ ερευνητές προσπαθούν πυρετωδώς να βρουν ένα καθολικό εμβόλιο.

2. Η πανδημία είναι τώρα Οι συζητήσεις για τα εμβόλια μαίνονται ενώ γιατροί και νοσοκόμοι κάνουν εμβόλια για τον Έμπολα στο Κογκό και τη γρίπη στα κέντρα κράτησης στα σύνορα ΗΠΑ–Μεξικού.

3. Ψάξε, μην κρύβεσαι Σε όλον τον πλανήτη, επιστήμονες εξετάζουν ζώα και τους ιδιοκτήτες τους για νέους ιούς. Σε ΗΠΑ και Ινδία οι γιατροί φροντίζουν νυχθημερόν άτομα που νόσησαν από γρίπη.

4. Μείνε κοντά στις ρίζες σου Η συζήτηση για τον εμβολιασμό οξύνεται ενώ το ιατρικό προσωπικό στο Κονγκό δέχεται επίθεση. Οι περικοπές πλήττουν τις ΗΠΑ ενώ οι ερευνητές στη Γουατεμάλα κάνουν προόδους.

5. Οι προσευχές θα πιάσουν Σε όλο τον κόσμο η κοινότητα η οικογένεια και η πίστη βοηθούν γιατρούς και ιατρικούς βοηθούς να αντιμετωπίσουν με σθένος μια μεγάλη μέρα και μια ανελέητη ασθένεια.

6. Μη σταματάς τώρα Άλλοι σημειώνουν επιτυχίες κι άλλοι αποτυχίες. Στο μεταξύ, οι εξάρσεις των ιών συνεχίζουν να σπέρνουν τον θάνατο σ’ όλο τον κόσμο, ενώ μια μεγαλύτερη πανδημία καραδοκεί.

Η “Πανδημία” προφανώς χωρίς τη γνώση του κορωνοϊού παρουσιάζει προηγούμενες εκδοχές πανδημιών με θανάσιμο κίνδυνο, όπως η γρίπη των πτηνών. Το ζήτημα όμως είναι στην ψυχολογία του θεατή. Όταν βλέπει κανείς τη σειρά, ειδικά εν μέσω πανδημίας, αναρωτιέται αν αυτό που βλέπει είναι το παρελθόν από το οποίο διδαχτήκαμε, το παρόν το οποίο ζούμε ή το μέλλον το οποίο σύμφωνα με τη σειρά προβλέπεται δυσοίωνο. Όπως και να χει, αυτό που κυριαρχεί είναι ο τρόμος. Οπότε, όποιος θέλει μπορεί να τη δει, αλλά… με το “μαλακό”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments