Διεθνή

Γιατί η Ιταλία έχει 10πλάσιο αριθμό θανάτων από τη Γερμανία – Ο λόγος που δεν είχε σκεφτεί κανείς

Γιατί η Ιταλία έχει 10πλάσιο αριθμό θανάτων από τη Γερμανία – Ο λόγος που δεν είχε σκεφτεί κανείς
Ένα γράφημα που δείχνει τη στενή οικογενειακή σχέση νέων και ηλικιωμένων, δείχνει ένα σημαντικό στοιχείο για τον μεγάλο αριθμό θανάτων της Ιταλίας σε σχέση με την Γερμανία.

Ένα γράφημα που κάνει το γύρο του διαδικτύου και καταγράφει τις διαφορές μεταξύ Ιταλίας και Γερμανίας, όσον αφορά τις ηλικιακές ομάδες που έρχονται σε επαφή με τους ηλικιωμένους των 70 ετών και άνω, αναδεικνύει μια τραγική πραγμαατικότητα.  Στο γράφημα το οποίο βλέπετε παρακάτω, φαίνεται ξεκάθαρα ότι σε όλες τις ηλικιακές ομάδες η Γερμανία καταγράφει την λιγότερη επαφή των πιο νέων ανθρώπων με ηλικιωμένους απ΄ότι η Ιταλία.

Το συγκεκριμένο γράφημα το ανάρτησε στο λογαριασμό του στο twitter o Ιταλός Δρ κοινωνιολογίας και ψυχολογίας Giuseppe A. Veltri, αναφέροντας τους ισχυρούς οικογενειακούς δεσμούς μεταξύ νέων και ηλικιωμένων αλλά και στο γεγονός πως οι νέοι μένουν για περισσότερο χρόνο στο ίδιο σπίτι με τους ηλικιωμένους και εννοεί ότι οι νέοι μένουν πλέουν περισσότερα χρόνια στο πατρικό τους σπίτι. Μάλιστα αναφέρει και την Ισπανία στο παράδειγμά του. To συγκεκριμένο γράφημα προέρχεται από παλαιότερη έρευνα που είχε δημοσιεύσει το London Business School.

Παράλληλα φαίνεται ότι οι ηλικίες 10-14 ετών και οι ηλικιακές ομάδες 65-69 έχουν μεγαλύτερη επαφή με τους ηλικιωμένους άνω των 70 ετών γεγονός που σημαίνει ότι ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού στους παππούδες και στις γιαγιάδες είναιπολύ μεγαλύτερος στην Ιταλία απ’ότι στη Γερμανία. Φυσικά αναδεικνύει και μια άλλη πραγματικότητα το πόσο στενοί παραμένουν οι δεσμοί της οικογένειας έναντι των Γερμανών. Ωστόσο αυτό που πρέπει όλοι να έχουμε στο μυαλό μας είναι ότι δεν πρέπει να ερχόμαστε σε επαφή με ηλικιωμένους αυτό το διάστημα που ο κορωνοϊός θερίζει ανθρώπινες ζωές.

Άλλωστε στη χθεσινή ενημέρωση ο κ. Τσιόδρας τόνισε, «τα σπίτια που έχουν ηλικιωμένους, οι οίκοι ευγηρίας είναι κύριοι χώροι που δεν θέλουμε να εισχωρήσει κανένα ύποπτο περιστατικό. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, να μην έχουμε επαφή με ηλικιωμένους μέσα στα σπίτια μας, παρά μόνο για βοήθεια. Να φροντίζει ένας τα ηλικιωμένα άτομα», είπε, υπογραμμίζοντας πως «ο ιός δεν σέβεται καμιά ηλικία». Για το λόγο αυτό προσέχουμε ώστε τα ηλικιωμένα άτομα να έχουν ένα συγκεκριμένο άτομο που θα τα φροντίζει το οποίο θα πρέπει να φορά μάσκα και γάντια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments