Διεθνή

Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου κορωνοϊός: Mεγαλύτερη οικονομική απώλεια από εκείνη του 2008

Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου κορωνοϊός: Mεγαλύτερη οικονομική απώλεια από εκείνη του 2008
Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου κορωνοϊός: Ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού προέβλεψε οικονομική κάμψη και απώλειες θέσεων εργασίας χειρότερες από εκείνες του 2008.

Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου κορωνοϊός: H οικονομική κάμψη και οι απώλειες θέσεων εργασίας λόγω της πανδημίας του φονικού ιού που “σαρώνει” σχεδόν όλον τον πλανήτη θα είναι χειρότερη από την ύφεση του 2008 προέβλεψε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου. Πιο αναλυτικά, ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού Ρομπέρτο Ασεβέδο, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «οι πρόσφατες προβλέψεις δείχνουν μια οικονομική κάμψη και απώλειες θέσεων εργασίας χειρότερες από εκείνες της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης πριν από δώδεκα χρόνια».

Παράλληλα ο Ρομπέρτο Ασεβέδο πρόσθεσε στο μήνυμά του ότι δεν υπάρχουν ακόμη διαθέσιμες συγκεκριμένες εκτιμήσεις, αλλά οι οικονομολόγοι αναμένουν ότι θα υπάρξει «πολύ απότομη κάμψη στο εμπόριο». Σημειώνεται πως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου είναι ο μοναδικός διεθνής οργανισμός που ασχολείται με τους κανόνες που διέπουν το εμπόριο μεταξύ των χωρών, ενώ σκοπός του οργανισμού είναι η διευκόλυνση των παραγωγών αγαθών και υπηρεσιών αλλά και των εξαγωγέων και εισαγωγέων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments