Διεθνή

Σοκ στην Ισπανία: Βγήκε από τη ΜΕΘ, τη χειροκρότησαν και πέθανε μετά από 36 ώρες

Σοκ στην Ισπανία: Βγήκε από τη ΜΕΘ, τη χειροκρότησαν και πέθανε μετά από 36 ώρες
Σοκ στην Ισπανία: Το γεγονός ότι μία ασθενής πέθανε από κορονοϊό, μόλις λίγες ώρες αφού πήρε εξιτήριο, και θεωρήθηκε ότι κατάφερε να κερδίσει τον ιό ήταν ένα τεράστιο πλήγμα για την κλινική.

Σοκ στην Ισπανία: Με χειροκροτήματα βγήκε από τη ΜΕΘ του νοσοκομείου στο Βιγιαδολίδ της Ισπανίας μία γυναίκα, καθώς όλοι πίστεψαν ότι είχε καταφέρει να βγει νικήτρια από τη μάχη με τον κορονοιό, όμως όλα άλλαξαν μέσα σε 36 ώρες όπου η γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή.

Το γεγονός ότι μία ασθενής πέθανε από κορονοϊό, μόλις λίγες ώρες αφού πήρε εξιτήριο, και θεωρήθηκε ότι κατάφερε να κερδίσει τον ιό ήταν ένα τεράστιο πλήγμα για την κλινική, η οποία και προσπάθησε να αποκρύψει το γεγονός. «Χθες την έβγαλαν από τη ΜΕΘ με χειροκροτήματα και σήμερα κείτεται στο νεκροταφείο» λέει σοκαρισμένη η Τερέσα, η αδερφή της 81χρονης Κάρμεν, στην «El Mundo». «Ήταν τόσο χαρούμενη που πήρε εξιτήριο και σήμερα είναι νεκρή» αναφέρουν η αδερφή και ο κουνιάδος της Κάρμεν.

Αδιαμφισβήτητα, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, η οποία προκάλεσε χθες πάνω από 200 θανάτους μόνο στην περιφέρεια της Καστίλλης, ο θάνατος της Κάρμεν, η οποία ήταν η πρώτη ασθενής που πήρε εξιτήριο από τη ΜΕΘ αυτού του νοσοκομείου, είναι ένα «χτύπημα» στο ηθικό των γιατρών και των νοσηλευτών. «Είναι μια γορθιά στο στομάχι. Χθες φαινόταν τόσο χαρούμενη και σήμερα είναι νεκρή» λέει και ξαναλέει η αδερφή της Τερέσα, η οποία δεν προσπαθεί να κατηγορήσει κανέναν για τον χαμό της Κάρμεν. Μετανιώνει μόνο που δεν μπόρεσε να της πει αντίο.

Υπενθυμίζεται πως η Ισπανία κατέγραψε 8578 νέα κρούσματα και 655 νέους θανάτους τις τελευταίες 24 ώρες, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, καθώς ο συνολικός αριθμός των θανάτων ξεπέρασε το όριο των 4.000. Τα κρούσματα της επιδημίας του κορονοϊού στην Ισπανία αυξήθηκαν στα 56.188, από 47.610 χθες.

Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε στους 4.089, έναντι 3.434 την Τετάρτη

Για να καταλάβει κανείς την κατάσταση που επικρατεί στην Ισπανία αρκεί να γνωρίζει πως τη Δευτέρα οι αρχές ανακοίνωσαν ότι μετατρέπουν σε πρόχειρο νεκροτομείο για τα θύματα του κορωνοϊού ένα ολόκληρο παγοδρόμιο στη Μαδρίτη – την πόλη που έχει χτυπηθεί περισσότερο από την νόσο COVID-19 στην χώρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments