Video

Κορωνοϊός Ινδία: Ξύλο και απειλές με πυρά για να επιβληθεί η καραντίνα – Δείτε το video

Κορωνοϊός Ινδία: Ξύλο και απειλές με πυρά για να επιβληθεί η καραντίνα – Δείτε το video
Κορωνοϊός Ινδία: Η συμπεριφορά των Ινδών τις πρώτες ώρες της απαγόρευσης της κυκλοφορίας ήταν απείθαρχη, αλλά η συμπεριφορά των αστυνομικών απέναντι τους ξεπέρασε κάθε όριο.

Κορωνοϊός Ινδία: Σε καραντίνα για 21 μέρες βρίσκεται η Ινδία, καθώς και αυτή με τη σειρά της έχει πάρει αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό του κορωνοϊού. Ωστόσο, Ινδοί πολίτες δεν έδειξαν να συμμορφώνονται με το μέτρο με φωτογραφίες που καταγράφηκαν την Πέμπτη να δείχνουν άνδρες και γυναίκες να σχηματίζουν τεράστιες ουρές σε αγορές στο Δελχί, την Καλκούτα και τη Βομβάη χωρίς καμία απόσταση ανάμεσά τους και με υποτυπώδη μέτρα αυτοπροστασίας όπως μαντίλια και πανιά στο πρόσωπο.

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί για να τους εμποδίσουν, θεώρησαν σωστό να χρησιμοποιήσουν βία για να επιβάλουν το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Συγκεκριμένα, όπως καταγράφηκε, χτύπησαν με ραβδιά τους απείθαρχους ενώ σε άλλες περιπτώσεις τους «τιμώρησαν» με push ups και βαθιά καθίσματα. Υπουργός σε κρατίδιο στα νότια της Ινδίας έφτασε, μάλιστα, στο σημείο να απειλήσει όσους δεν πειθαρχούν με… πυροβολισμούς.«Ας μην φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Η διοίκηση δεν μπορεί να τους σταματήσει όλους και θα πρέπει να ζητήσω τη βοήθεια του στρατού ή να εκδώσω διαταγή “πυρ κατά βούληση”. Σας παρακαλώ μείνετε σπίτι» ανέφερε σε μήνυμά του ο Kalvakuntla Chandrashekhar. Ειδικοί έχουν εκφράσει φόβους ότι μέχρι και 500.000.000 Ινδοί μπορεί να προσβληθούν από κορονοϊό τους επόμενους 12 μήνες κάτι που, κατά την ίδια εκτίμηση, θα έχει ως συνέπεια 1 εκατ. θανάτους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments