Διεθνή

Κορονοϊός Ισπανία: 849 νεκροί σε μια μέρα

Κορονοϊός Ισπανία: 849 νεκροί σε μια μέρα
Κορονοϊός Ισπανία: Σύμφωνα με το ισπανικό υπουργείο Υγείας καταγράφηκαν 849 νέα θύματα σε μία ημέρα.

Κορονοϊός Ισπανία: Ο αριθμός των θανάτων από τον κορονοϊό στην Ισπανία ανήλθε σε 8.189 από 7.340 την Τρίτη, δήλωσε το ισπανικό υπουργείο Υγείας καθώς καταγράφηκαν 849 νέα θύματα σε μία ημέρα. Το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα ανήλθε σε 94.417 από 85.195. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Αράνχα Γκονζάλες πρότεινε την Τρίτη αύξηση του προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση της κρίσης που προκλήθηκε από την πανδημία του κορονοϊού.

Ο κορονοϊός μεταδίδεται μέσω αέρα λένε οι επιστήμονες

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες επιστημονικές αποδείξεις, τις οποίες παρουσιάζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, η νόσος μεταδίδεται μεταξύ των ανθρώπων μέσω σταγονιδίων της αναπνευστικής οδού και μέσω άμεσης επαφής. Ο κορωνοϊός μεταδίδεται μέσω αερομεταφερόμενων σταγονιδίων, όταν ένα υγιές άτομο έρθει σε στενή επαφή (σε απόσταση εντός 1 μέτρου) με κάποιον ήδη ασθενή, ο οποίος εκδηλώνει αναπνευστικά συμπτώματα (βήχα ή φτέρνισμα).

 Τότε, δυνητικώς μολυσματικά σταγονίδια από την αναπνευστική οδό του ασθενούς (τα οποία γενικά θεωρούνται ότι έχουν διάμετρο μεταξύ 5-10 μm) μπορεί να φτάσουν σε βλεννογόνους (στόμα και μύτη) ή στα μάτια του υγιούς ατόμου. Η μετάδοση των σταγονιδίων μπορεί επίσης να συμβεί μέσω αντικειμένων στο άμεσο περιβάλλον γύρω από το μολυσμένο άτομο. Συνεπώς, η μετάδοση του κορωνοϊού μπορεί να συμβεί με άμεση επαφή με μολυσμένα άτομα και με έμμεση επαφή με επιφάνειες στο άμεσο περιβάλλον τους ή με αντικείμενα που χρησιμοποιούνται από κοινού από υγιή και μολυσμένα άτομα.
koronoios-15

Που διαφέρει η μετάδοση μέσω αέρος από την μετάδοση μέσω σταγονιδίων:

Η μετάδοση της νόσου μέσω αέρος είναι διαφορετική από την μετάδοση σταγονιδίων, καθώς αναφέρεται στην παρουσία μικροβίων εντός των πυρήνων των σταγονιδίων, τα οποία γενικά θεωρούνται σωματίδια με διάμετρο κάτω από 5μm και τα οποία προκύπτουν από την εξάτμιση μεγαλύτερων σταγονιδίων, ή υπάρχουν μέσα σε σωματίδια σκόνης. Μπορούν να παραμείνουν στον αέρα για μεγάλες χρονικές περιόδους και να μεταδίδονται σε άλλους σε αποστάσεις μεγαλύτερες τους ενός μέτρου.

Πότε είναι δυνατή η μετάδοση μέσω αέρος:

Σε ό,τι αφορά στον κορωνοϊό, η μετάδοση μέσω αέρος μπορεί να είναι δυνατή σε συγκεκριμένες συνθήκες, στις οποίες εκτελούνται διαδικασίες που παράγουν αερολύματα (π.χ. ενδοτραχειακή διασωλήνωση, βρογχοσκόπηση, ανοικτή αναρρόφηση, χορήγηση νεφελοποιημένης θεραπείας, χειροκίνητος αερισμός πριν από διασωλήνωση, αποσύνδεση του ασθενούς από τον αναπνευστήρα, μη επεμβατικός αερισμός θετικής πίεσης, τραχειοστομία και η καρδιοπνευμονική ανάνηψη). Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι η μόλυνση με COVID-19 μπορεί να οδηγήσει σε εντερική μόλυνση και ο κορωνοϊός να περάσει στα κόπρανα. Ωστόσο, μέχρι σήμερα μόνο μία μελέτη έχει πετύχει καλλιέργεια του κορωνοϊού από ένα δείγμα μοναδικού κοπράνων. Δεν έχουν αναφερθεί μέχρι σήμερα μετάδοση του ιού από τα κόπρανα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments