Πολιτική

Κορωνοϊός Πολάκης: Δίνει τον μισθό μισθό του σε αγορά υγειονομικού υλικού

Κορωνοϊός Πολάκης: Δίνει τον μισθό μισθό του σε αγορά υγειονομικού υλικού
Κορωνοϊός Πολάκης: Τον μισό του μισθό για την αγορά υγειονομικού υλικού παραχωρεί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης.

Κορωνοϊός Πολάκης: Με ανάρτησή του ο βουλευτής Χανίων ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, δηλώνει πως θα παραχωρήσει τον μισό του μισθό για την αγορά υγειονομικού υλικού, ενώ ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για ελλιπή μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης και επιπτώσεων του κορωνοϊού. Η ανάρτηση του αναφέρει:

 Σε απάντηση της «πρόσκλησης» Μητσοτάκη έχω να δηλώσω τα εξής: (μετά από πολλή σκέψη)

1) Βεβαίως και συμφωνώ πως πρέπει οι βουλευτές να συμβάλλουν όπως όλοι οι εργαζόμενοι που με αιτία και αφορμή τον κορωνοϊό φτωχοποιούνται ξανά, γιατί η κυβέρνηση δεν τους στηρίζει όπως απαιτείται αξιοποιώντας την εξαφάνιση των πλεονασμάτων και τα διαθέσιμα χρήματα του «μαξιλαριού»!

ΟΜΩΣ

2) Για να έχει νόημα η βοήθεια αυτή των βουλευτών και να μην είναι επικοινωνιακό προκάλυμμα και φτηνός λαϊκισμός του Κυριάκου Μητσοτάκη, πρέπει η κυνέρνηση:

  • Να επεκτείνει με ΠΝΠ την περικοπή σε όλους τους κρατικούς αξιωματούχους και στα ΔΣ των οργανισμών ακυρώνοντας τις αυξήσεις που έδωσαν στον εαυτό τους «οι άριστοι»και μάλιστα μέσα στην πανδημία (ΔΕΗ, ΣΤΑΣΥ, ΜΕΤΡΟ)
  • Να ακυρώσει άμεσα τα 11 εκατομμύρια διαφημιστική δαπάνη για τον κορωνοϊό (είναι περίπου 5,5 ακαθάριστοι μισθοί του συνόλου των βουλευτών)
  • Να ακυρώσει τα 30 εκατομμύρια προς τα ιδιωτικά εργαστήρια και να τα κατευθύνει στα πανεπιστήμια που δήλωσαν πως μπορούν να κάνουν το τεστ με το 1/5 του κόστους!
  • Να ακυρώσει την αύξηση στο νοσήλειο ΜΕΘ των ιδιωτικών κλινικών
  • Να νομοθετήσει στη ΠΝΠ πως τα χρήματα αυτά (από τους βουλευτές και τους κρατικούς αξιωματούχους) θα ενισχύσουν τους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων για να πληρωθούν μισθοί προσωπικού που λήγουν οι συμβάσεις τους και δεν τις ανανεώνουν! πχ ατομικές συμβάσεις καθαριότητας σίτισης φύλαξης. (Τα χρήματα ενός μήνα του μισού μισθού των 300 βουλευτών μπορούν να πληρώσουν για έξι μήνες τις καθαρίστριες στον Ευαγγελισμό πχ)

Γι’ αυτούς του λόγους και περιμένοντας να δω αν η κυβέρνηση θα τα νομοθετήσει αυτά που προτείνουμε και επειδή εν τω μεταξύ δεν της έχω καμία εμπιστοσύνη με τη μέχρι τώρα διαχείριση (των υπερτιμολογήσεων,των ελλείψεων ,των απευθείας αναθέσεων σε κολλητούς κλπ) δηλώνω πως προσωπικά θα προχωρήσω σε αγορά ειδών προστασίας για το προσωπικό του νοσοκομείου Χανίων, αξίας όσο το μισό του μισθού μου και θα το παραδώσω στη διοίκηση του νοσοκομείου!

Αυτή θα είναι η συνεισφορά μου τον πρώτο μήνα. Αναλόγως τι θα νομοθετήσει η κυβέρνηση θα πράξω τους άλλους δυο μήνες

ΥΓ: Ελπίζω αυτή η κίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην είναι το προπέτασμα καπνού για τη συζητούμενη μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments