Ελλάδα

Μόνο αυτοί θα μπορούν να ψήσουν αρνί το Πάσχα – Το σχέδιο της κυβέρνησης

Μόνο αυτοί θα μπορούν να ψήσουν αρνί το Πάσχα – Το σχέδιο της κυβέρνησης
Η κυβέρνηση εξετάζει μέτρα ακόμα και για το ψήσιμο αρνιού το Πάσχα - Ποιοι θα μπορούν να ψήσουν έξω.

Τα αυστηρότερα μέτρα για τον περιορισμό της επιδημίας του κορωνοϊού είναι προ των πυλών. Ιδιαίτερα τις γιορτές του Πάσχα είναι προφανές ότι η ανάγκη να υπακούσουν στα μέτρα οι πολίτες και να μείνουν στο σπίτι είναι πολύ μεγαλύτερη. Μία μέρα αρκεί για να γίνει το κακό. Η Ιταλία και η Ισπανία αποτελούν τρανταχτά παραδείγματα. Για τους λόγους αυτούς η κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία φαίνονται έτοιμοι να λάβουν νέα και πιο σκληρά μέτρα για τον περιορισμό των μετακινήσεων.

Μέτρα ακόμα και για το ψήσιμο του αρνιού

Το ψήσιμο του αρνιού είναι ένα παραδοσιακό έθιμο που, κακά τα ψέματα, ο Έλληνας θα το βρει πολύ δύσκολο να του αντισταθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζει το ενδεχόμενο να ορίσει κανόνες ακόμα και για το ψήσιμο του αρνιού. Ειδικότερα, το ψήσιμο στην περίπτωση που ο πολίτης μένει σε μονοκατοικία ή σε διαμέρισμα που έχει ταράτσα δική του, ή μεγάλο μπαλκόνι με εγκατάσταση για ψησταριά, τότε το έθιμο θα πραγματοποιηθεί, αυστηρά χωρίς καλεσμένους. Δηλαδή μόνο τα μέλη της οικογένειας του οικοδεσπότη.

Από την άλλη μεριά, το σούβλισμα σε χώρους πολυκατοικιών ή υπαίθριους χώρους που μπορεί να έχουν πρόσβαση γείτονες και καλεσμένοι, όσον αφορά τις πολυκατοικίες, είναι πιθανό να απαγορευθεί. Σίγουρα, υπάρχει λογική σε αυτή την σκέψη, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς το ταμπεραμέντο του Έλληνα, που σίγουρα δε θα αρκεστεί σε χαιρετισμούς εξ αποστάσεως και αρνί με το μαχαιροπίρουνο.

Τελικά, φέτος το Πάσχα δεν θα δούμε κανένα αρνί σε σούβλα. Ο Στέλιος Πέτσας μίλησε στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” ξεκαθαρίζοντας ότι το αρνί θα μπει στον φούρνο. Συγκεκριμένα τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία εξαίρεση για όσους έχουν ιδιωτική αυλή ή ταράτσα. Εγώ είμαι από χωριό ξέρετε, δεν υπάρχει σπίτι που να πάει κάποιος να ψήσει αρνί ή να βάλει κοκορέτσι και να μην μαζευτεί όλη η γειτονιά αργά ή γρήγορα». «Άρα θα απαγορευθεί;» επέμεινε ο παρουσιαστής Γιώργος Παπαδάκης για να λάβει την εξής απάντηση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο: «Εμείς θέλουμε τον συνωστισμό να αποφύγουμε, ο οποίος είναι δεδομένος σε αυτές τις συνθήκες, ξέρετε τι γίνεται στις πιλοτές των πολυκατοικιών, μην γελιόμαστε μεταξύ μας είναι ένα σημείο που θα μαζευτεί κόσμος», ήταν τα λόγια του.

Ξεχάστε το χωριό

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση η κυβέρνηση να αφήσει να συμβεί καμία μαζική μετακίνηση για το Πάσχα στις ιδιαίτερες πατρίδες του καθενός. Τα μέτρα θα αυστηροποιηθούν και εξετάζεται μεγάλη αύξηση του προστίμου για άσκοπες μετακινήσεις, ώστε να λειτουργήσει αποτρεπτικά για όσους θελήσουν να αψηφήσουν την πανδημία και να μετακινηθούν στα χωριά τους.

Άλλωστε, υπάρχει η πιθανότητα να κλείσει η κυβέρνηση τα διόδια στα Εθνικά δίκτυα και να στήσει μπλόκα σε επαρχιακά δίκτυα που οδηγούν στης εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, ώστε να λειτουργήσουν αποτρεπτικά για όσους πιθανώς δεν έχουν αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Μάλιστα, είναι πιθανό τις επόμενες μέρες να περιοριστούν κι άλλο οι μετακινήσεις και να καταργηθούν οι έγγραφες βεβαιώσεις, ώστε οι μετακινήσεις να γίνονται μόνο με την αποστολή sms. Όχι μόνο αυτό αλλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να καθοριστεί και χρονικό όριο στις μετακινήσεις το οποίο θα ελέγχεται μέσω της ώρας που έχει σταλεί το μήνυμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments