Κόσμος

Τουρκία εφημερίδα Turkiye: «Σε έξι μήνες θα απαντήσουμε στην Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο»

Τουρκία εφημερίδα Turkiye: «Σε έξι μήνες θα απαντήσουμε στην Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο»
Τουρκία εφημερίδα Turkiye: Δεν έχει τέλος η προκλητικότητα των γειτόνων, καθώς με νέο δημοσίευμα η Τουρκία απειλεί ανοιχτά τη χώρα για νέα επικείμενη ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Τουρκία εφημερίδα Turkiye: Δεν έχουν τέλος η προκλητική στάση της Τουρκίας κατά της Ελλάδας παρά την πανδημία του κορωνοϊού. Η τουρκική εφημερίδα Turkiye στο πρωτοσέλιδο της με τίτλο «Δεν θα της περάσει της καιροσκόπου Ελλάδας», κατηγορεί την Αθήνα ότι την ώρα που ο κόσμος ασχολείται με την μάχη κατά του κορωνοϊού, βρίσκει την ευκαιρία να επεκτείνει τις θαλάσσιες ζώνες της στην ανατολική Μεσόγειο.

«Αλλά η απάντηση στην Ελλάδα, που αγνοεί τη συμφωνία των θαλάσσιων ζωνών της Τουρκίας, θα δοθεί στο πεδίο της μάχης. Το δεύτερο εξάμηνο του έτους ο ‘Πορθητής’ θα ξεκινήσει γεωτρήσεις στη Μαύρη Θάλασσα, ενώ το νέο γεωτρύπανο ‘Κανουνί’ στην ανατολική Μεσόγειο», αναφέρει, σύμφωνα με το sigmalive.com, η φιλοκυβερνητική εφημερία τονίζοντας ότι «η Άγκυρα είπε ‘στοπ’ στην Ελλάδα».

Σύμφωνα με την Turkiye «μετά τον χάρτη που έστειλε η Ελλάδα στην Ε.Ε. με τις δικές της θαλάσσιες ζώνες, η Άγκυρα πέρασε στην αντεπίθεση. Το υπουργείο Ενέργειας της Τουρκίας θα καθορίσει νέες συντεταγμένες για αναζήτηση υδρογονανθράκων στην ανατολική Μεσόγειο και θα δώσει την απάντηση στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό, ενώ το γεωτρύπανο Γιαβούζ συνεχίζει τις γεωτρήσεις του στο νότιο τμήμα της Κύπρου, τα ερευνητικά σκάφη Ορούτς Ρέις και Μπαρμπαρός συνεχίζουν τις έρευνές τους αδιαλείπτως».

Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι η Τουρκία, έχει λάβει όλα τα μέτρα κατά του κορωνοϊού τόσο στα ερευνητικά της πλοία όσο και στα πλωτά γεωτρύπανά της. Μετά την ολοκλήρωση της γεώτρησής του στην ανατολική Μεσόγειο, το προσωπικό του Πορθητή, που βρίσκεται στο λιμάνι Τασουτζού της Μερσίνας, απομακρύνθηκε από το πλοίο και τοποθετήθηκε σε ξενοδοχεία, όπου θα παραμείνει σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments