Ελλάδα

Κορονοϊός: Στο Γηροκομείο Αθηνών κλιμάκιο του ΕΟΔΥ

Κορονοϊός: Στο Γηροκομείο Αθηνών κλιμάκιο του ΕΟΔΥ
Κορονοϊός: Η προστασία των ευάλωτων ομάδων και πληθυσμών είναι υψηλή προτεραιότητα για το υπουργείο Υγείας, όπως αναφέρει ανακοίνωσή του, και στο πλαίσιο αυτό ο ΕΟΔΥ θα εντατικοποιήσει τις ενέργειες προστασίας των ηλικιωμένων.

Κορονοϊός: Κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, στο πλαίσιο της προσπάθειας περιορισμού της διασποράς της νόσου COVID-19, μετέβη στο γηροκομείο Αθηνών προκειμένου να εξεταστούν όλοι οι φιλοξενούμενοι που διαμένουν εκεί.

Παράλληλα δόθηκαν οδηγίες για διαχείριση υπόπτου/πιθανού περιστατικού COVID 19, έγινε εκπαίδευση του προσωπικού και διανομή υγειονομικού υλικού. Η προστασία των ευάλωτων ομάδων και πληθυσμών είναι υψηλή προτεραιότητα για το υπουργείο Υγείας, όπως αναφέρει ανακοίνωσή του, και στο πλαίσιο αυτό ο ΕΟΔΥ θα εντατικοποιήσει τις ενέργειες προστασίας των ηλικιωμένων.

Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση από το Σωτήρη Τσιόδρα, συνοπτικά η κατάσταση στην Ελλάδα έχει διαμορφωθεί ως εξής:

  • Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.544. Τα περισσότερα εξακολουθούν να αφορούν κατοίκους της Αττικής.
  • 91 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας.
  • Η μέση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 65 έτη
  • Η θνησιμότητα από τη νόσο βρίσκεται στο 3%.
  • Έχουν διενεργηθεί 18.844 εξετάσεις για κορωνοϊό (17.350 χθες).

56 οι νεκροί μέχρι τώρα

Μέσα σε λίγες ώρες άλλος ένας συμπολίτης μας έχασε τη ζωή του. Πρόκειται για μια 72χρονη  από το Καρυοχώρι Εορδαίας. Ήταν διασωληνωμένη, και νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα. Αυτός ήταν ο τρίτος θάνατος στην Ελλάδα την Παρασκευή.

Ο πρώτος νεκρός ήταν ένας 78χρονος από την Ξάνθη και ακολούθησε ένας 66χρονος από την Πέλλα.  Σύμφωνα με την τηλεόραση της ΕΡΤ, ο 78χρονος από τον Εχίνο Ξάνθης, που νοσηλεύονταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Πρόκειται για τον πέμπτο θάνατο από Covid-19 στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, με τέσσερα από τα θύματα να προέρχονται από τον νομό Ξάνθης και ένα από τον νομό Έβρου.

Υπενθυμίζεται ότι η κοινότητα Εχίνου στην Ξάνθη είναι σε καραντίνα από τις 25 Μαρτίου καθώς είχε κριθεί περιοχή υψηλού επιδημιολογικού συντελεστή για κορωνοϊό με βάση τα μοντέλα του ρυθμού εξάπλωσης του ιού που διαθέτει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments