Πολιτική

Γιώργος Κουμουτσάκος κορωνοϊός: «Προτάθηκε η ενεργοποίηση του Μηχανισμού Έκτακτης Υποστήριξης στην Ελλάδα»

Γιώργος Κουμουτσάκος κορωνοϊός: «Προτάθηκε η ενεργοποίηση του Μηχανισμού Έκτακτης Υποστήριξης στην Ελλάδα»
Γιώργος Κουμουτσάκος κορωνοϊός: Ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου αποκάλυψε στην ΕΡΤ την πρόταση του Κολεγίου των Επιτροπών για την οικονομική στήριξη της χώρας και την καταπολέμηση της πανδημίας.

Γιώργος Κουμουτσάκος κορωνοϊός: Την ενεργοποίηση του Μηχανισμού Έκτακτης Υποστήριξης (Emergency Support Instrument) για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα αποφάσισε να προτείνει το Κολέγιο των Επιτρόπων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο, όπως αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, σε τηλεοπτική συνέντευξη απόψε στην ΕΡΤ.

Όπως είπε ο κ. Κουμουτσάκος, πρόκειται για ένα “πρόσθετο εργαλείο ταχείας εκταμίευσης χρημάτων”. Το εργαλείο αυτό είχε ενεργοποιηθεί ξανά το 2016 από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τρία χρόνια για να αντιμετωπιστεί η προσφυγική και μεταναστευτική κρίση στην Ελλάδα. Το Κολέγιο προτείνει το ποσό των τεσσάρων δισεκατομμυρίων ευρώ και η πρότασή του βασίζεται στη λογική ότι “η Ελλάδα αντιμετωπίζει ένα συνδυασμό δύο προκλήσεων ταυτόχρονα, του μεταναστευτικού μαζί με τον κορονοϊό” όπως εξήγησε ο αναπληρωτής υπουργός.

Στις 27 Μαρτίου η ελληνική κυβέρνηση υπέβαλε επιστολή με αίτημα να κινητοποιηθεί ο μηχανισμός αυτός “με μια αρχικη εκτίμηση”, όπως ειπε ο κ. Κουμουτσάκος, ζητούσε υποστήριξη ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να διατεθούν σε δράσεις, όπως η προμήθεια ιατρικών υλικών και η ταχεία δημιουργία νοσοκομειακών μονάδων. Ο κ. Κουμουτσάκος εξέφρασε απόψε τη βεβαιότητα ότι και οι άλλοι δύο θεσμοί θα συμφωνήσουν στην ενεργοποίηση του μηχανισμού.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments