Διεθνή

Κορωνοϊός: Πρώτος θάνατος στη Γεωργία

Κορωνοϊός: Πρώτος θάνατος στη Γεωργία
Κορωνοϊός: Η Γεωργία, με πληθυσμό 3,7 εκατομμύρια ανθρώπους, καταμετρά 157 κρούσματα του νέου κορωνοϊού.

Κορωνοϊός: Μια 79χρονη γυναίκα, που είχε προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό, πέθανε στη Γεωργία σήμερα, έγινε γνωστό από γιατρό του νοσοκομείου, όπου νοσηλευόταν. Πρόκειται για τον πρώτο θάνατο στη χώρα που συνδέεται με την πανδημία. Η ασθενής έπασχε κι από άλλα υποκείμενα νοσήματα. Η Γεωργία, με πληθυσμό 3,7 εκατομμύρια ανθρώπους, καταμετρά 157 κρούσματα του νέου κορωνοϊού.

Αξίζει να σημειωθεί πως την ώρα που τα κρούσματα κορωνοϊού σε όλο τον πλανήτη ανέρχονται σε 1.066.706 και οι νεκροί σε 56.767 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) υπογραμμίζει ότι η χρήση μάσκας θα πρέπει να επικεντρώνεται κυρίως στους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας. Ο ΠΟΥ άνοιξε, ωστόσο, την πόρτα στην ευρύτερη χρήση αυτοσχέδιων μασκών ή άλλων προστατευτικών για το στόμα, ως μέσων για να περιοριστεί η εξάπλωση του φονικού ιού.

Υψηλόβαθμο στέλεχος του Οργανισμού δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι υπάρχει πιθανότητα να μεταφέρεται με τον αέρα η νόσος.

Ωστόσο, η κύρια πηγή μετάδοσης πιστεύεται ότι είναι οι άνθρωποι που παρουσιάζουν συμπτώματα, βήχουν ή φταρνίζονται και μολύνουν κατ’ αυτόν τον τρόπο επιφάνειες και άλλους ανθρώπους. «Πρέπει να φυλάξουμε τις ιατρικές χειρουργικές μάσκες για τους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής, όμως η ιδέα να χρησιμοποιούνται προστατευτικά για το στόμα για να αποφεύγεται το βήξιμο ή το φτάρνισμα… από μόνη της δεν είναι κακή ιδέα», τόνισε ο Δρ Μάικ Ράιαν, ο κορυφαίος ειδικός του ΠΟΥ.maskes1

Ο Ράιν ξεκαθάρισε πάντως ότι κάτι τέτοιο δεν ακυρώνει την ανάγκη για πλύσιμο των χεριών και για τήρηση των αποστάσεων.

Σημειώνεται, πως περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον νέο κορωνοϊό στην Ευρώπη και τα τρία τέταρτα από αυτούς τους θανάτους καταγράφηκαν στην Ιταλία, την Ισπανία και τη Γαλλία, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίζεται σε επίσημες πηγές. Μέχρι τις 19:30 σήμερα (ώρα Ελλάδας), με 40.768 νεκρούς σε σύνολο 574.525 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, η Ευρώπη είναι η ήπειρος που πλήττεται περισσότερο από την πανδημία του Covid-19. Η Ιταλία μετρά 14.681 νεκρούς, η Ισπανία αριθμεί 10.935.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments