Πολιτική

Κοντοζαμάνης κορωνοϊός προσλήψεις: Θα γίνουν όσες χρειαστούν για να αντιμετωπιστεί η νόσος

Κοντοζαμάνης κορωνοϊός προσλήψεις: Θα γίνουν όσες χρειαστούν για να αντιμετωπιστεί η νόσος
Κοντοζαμάνης κορωνοϊός προσλήψεις: "Θα γίνουν όσες προσλήψεις χρειαστούν για τη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό" τόνισε σε δηλώσεις του ο Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Κοντοζαμάνης κορωνοϊός προσλήψεις: “Θα γίνουν όσες προσλήψεις χρειαστούν προκειμένου να αντιμετωπιστεί η μάχη του κορωνοϊού“, ανέφερε σήμερα ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης. Ήδη, όπως σημείωσε, “έχει ξεπεραστεί ο αρχικός στόχος των 2.000 προσλήψεων, ενώ οι εγκρίσεις προσωπικού έχουν ξεπεράσει τις 4.000”.

Αναφερόμενος στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) ο κ. Κοντοζαμάνης είπε ότι η ενδυνάμωσή της δεν αφορά μόνο τις προσλήψεις, αλλά την δραστηριοποίηση όλου του δικτύου των επαγγελματιών υγείας που απασχολούνται στο σύστημα. «Η τηλεφωνική υποστήριξη από τα Κέντρα Υγείας , η τηλεσυμβουλευτική, η αποκλειστική λειτουργία Κέντρων Υγείας μόνο για τον κορωνοϊό, η κατ οίκον επίσκεψη γιατρού, είναι δράσεις οι οποίες γίνονται σε πρωτοβάθμιο επίπεδο για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Γι΄ αυτό είναι μια ευκαιρία να δείξουμε στον κόσμο το πόσο μπορούν να λυθούν τα προβλήματα υγείας σε πρωτοβάθμιο επίπεδο χωρίς να χρειάζεται να πηγαίνει στα νοσοκομεία».

Όπως είπε ο κ. Κοντοζαμάνης, το τελευταίο διάστημα η προσέλευση στα ΤΕΠ των νοσοκομείων έχει μειωθεί αισθητά και αυτό είναι ένα σημάδι ότι πολλά ζητήματα υγείας μπορούν να λυθούν σε πρωτοβάθμιο επίπεδο. «Δραστηριοποιούμε όλο το πλέγμα των επαγγελματιών υγείας ώστε σε πρωτοβάθμια επίπεδο να προσφέρονται οι απαραίτητες υπηρεσίες υγείας», κατέληξε.

Ελλάδα: 60 νέα κρούσματα σήμερα – 1.673 συνολικά – 68 νεκροί

Σημειώνεται, πως σήμερα το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 60 νέα κρούσματα με τον συνολικό αριθμό των πολιτών που έχουν νοσήσει να ανέρχεται πλέον σε 1.673. Ακόμη τόνισε πως καταγράφηκαν ακόμη 9 θάνατοι, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 68.  Παράλληλα, σημείωσε πως 343 από τα κρούσματα σχετίζονται με ταξίδι, ενώ 592 σχετίζονται με κάποιο ήδη γνωστό κρούσμα. Την ίδια ώρα, 92 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι με μέση ηλικία τα 66 έτη και 20 εξ αυτών να είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Πάνω από το 70% συνολικά έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα. Τέλος, 10 συμπολίτες μας βγήκαν από νοσοκομεία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments