Ελλάδα

Ώρες κοινής ησυχίας καλοκαίρι 2020: Ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας – Ποιες αλλαγές γίνονται

Ώρες κοινής ησυχίας καλοκαίρι 2020: Ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας – Ποιες αλλαγές γίνονται
Ώρες κοινής ησυχίας καλοκαίρι 2020: Με ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία γνωστοποίησε τις αλλαγές που πραγματοποιούνται στις ώρες κοινής ησυχίας με βάση τη χειμερινή αλλά και τη θερινή ώρα.

Ώρες κοινής ησυχίας καλοκαίρι 2020: Ένα από τα βασικά πράγματα που βασανίζουν όσους μένουν σε πολυκατοικίες είναι το ωράριο κοινής ησυχίας. Η τήρηση του επιβάλλεται καθώς σε αντίθετη περίπτωση μπορεί η Ελληνική Αστυνομία να επιβάλλει τσουχτερά πρόστιμα στους παραβάτες.

Ωστόσο δεν παύει να είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, καθώς πολλοί είναι αυτοί που μπερδεύουν το θερινό με το χειμερινό ωράριο και αντίστροφα. Έτσι για την αποφυγή καταγγελιών, η Ελληνική Αστυνομία ανά τακτά χρονικά διαστήματα ενημερώνει με επίσημες ανακοινώσεις τους πολίτες για τις αλλαγές που πραγματοποιούνται στα ωράρια κοινής ησυχίας.

Με συχνές αναρτήσεις της στον λογαριασμό της στο Twitter, η Ελληνική Αστυνομία υπενθυμίζει ότι με βάση σχετική διάταξη, ως ώρες κοινής ησυχίας ορίζονται:

  •  Κατά τη θερινή περίοδο από 15:00 έως 17:30 και από 23:00 έως 07:00.
  • Κατά τη χειμερινή περίοδο από 15:30 έως 17:30 και από 22:00 έως 07:30.

Θερινή περίοδος, λογίζεται το χρονικό διάστημα από την 1 Απριλίου έως την 30 Σεπτεμβρίου. Χειμερινή περίοδος, λογίζεται το χρονικό διάστημα, από την 1 Οκτωβρίου έως την 31 Μαρτίου. Οι παραβάτες των διατάξεων της εν λόγω Αστυνομικής Διάταξης, διώκονται σε βαθμό πταίσματος. Προς τούτο οι πολίτες δύνανται να απευθύνονται στην Αστυνομία για βεβαίωση της παράβασης, καθώς και να υποβάλλουν Έγκληση σε βάρος των παραβατών.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments