Video

Μπήκαν στα νησιά τα ΜΑΤ

Μπήκαν στα νησιά τα ΜΑΤ
Κυκλοφόρησε το τραγούδι των Υπεραστικών, Μπήκαν στα νησιά τα ΜΑΤ, με διασκευασμένους στίχους πάνω σε μουσική και ρεφρέν προηγούμενου τραγουδιού τους.

Στα τέλη Φεβρουαρίου δυνάμεις των ΜΑΤ φθάνουν σε Χίο και Λέσβο και συγκρούεται με τους κατοίκους που αντιδρούν στην κατασκευή κλειστών κέντρων για πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά. Ο λαός της Χίου και της Λέσβου παλεύει και υποχρεώνει την κυβέρνηση να αποσύρει τα ΜΑΤ και παράλληλα, διεκδικεί τον άμεσο απεγκλωβισμό των προσφύγων. Ωστόσο στα τέλη Μαρτίου ψηφίζονται οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου για τα κλειστά κέντρα στα νησιά, την ώρα που πρόσφυγες και μετανάστες παραμένουν έγκλειστοι σε άθλιες συνθήκες εν μέσω κορωνοϊού.

“Μπήκαν στα νησιά τα ΜΑΤ” είναι η ζωντανή ηχογράφηση σε στίχους μουσική και ενορχήστρωση των Υπεραστικών. Οι Υπερατικοί, έγραψαν το τραγούδι και αναφέρεται στην απόβαση των ΜΑΤ σε Λέσβο και Χίο και στην ηρωϊκή στάση του λαού των δύο νησιών να ακυρώσει τα σχέδια της κυβέρνησης για κέντρα φυλακές. Στα πλάνα του βίντεο υπάρχουν και οι αποκλειστικές εικόνες από το pagenews.gr που είχε πραγματοποιήσει αποστολή εκείνες τις δύσκολες ημέρες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments