Ελλάδα

Κορωνοϊός Βάνα Σύψα: Οι εκτιμήσεις της καθηγήτριας για την εξέλιξη του ιού

Κορωνοϊός Βάνα Σύψα: Οι εκτιμήσεις της καθηγήτριας για την εξέλιξη του ιού
Κορωνοϊός Βάνα Σύψα: Για κορύφωση της καμπύλης του κορωνοιού στην Ελλάδα κάνει λόγο η αναπληρώτρια καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Βάνα Σύψα.

Κορωνοϊός Βάνα Σύψα: Για σχετική κορύφωση της καμπύλης του κορωνοιού στη χώρα, και εν συνεχεία για καθοδική της πορεία κάνει λόγο η αναπληρώτρια καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Βάνα Σύψα. Δίνοντας μια νότα αισιοδοξίας, σχετικά με την πορεία του ιού στη χώρα μας, η ειδικός τόνισε πως σε κάθε περίπτωση “το παραπάνω δεν θα πρέπει να παρερμηνευτεί”.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι “έχουμε δρόμο μπροστά μας, αλλά είναι παρήγορο να βλέπουμε πως υπάρχει μια κάποια αποτελεσματικότητα”.

“Πολύ σύντομα θα βλέπουμε καθοδική πορεία της καμπύλης, αλλά είναι πολύ εύκολο αυτό να αλλάξει και να ξεφύγει γιαυτό πρέπει να παραμείνουμε στα μέτρα αυτά που έχουμε για να αξιοποιήσουμε το όφελος της προσπάθειας μας. Θεωρώ τουλάχιστον σε ότι αφορά τις εισαγωγές σε ΜΕΘ ακόμα και μες την εβδομάδα θα παρατηρήσουμε αυτή τη μείωση στην καμπύλη”, δήλωσε συγκεκριμένα αναφέροντας πως καθημερινά λαμβάνει στοιχεία και προσπαθεί να κάνει κάποιες, βραχυπρόθεσμες κυρίως, εκτιμήσεις όσον αφορά το πόσοι θα χρειαστεί να εισαχθούν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Σύψα, τα στοιχεία που επεξεργάζεται και λαμβάνει από τον ΕΟΔΥ αλλά και όσα βλέπουμε σε σχέση με τους θανάτους και τις εισαγωγές σε ΜΕΘ, την οδηγούν στην εκτίμηση πως τις επόμενες λίγες μέρες θα δούμε μια μείωση των ατόμων που θα χρειάζονται εισαγωγή στις ΜΕΘ και λίγο πιο μετά μια μείωση στους θανάτους. Αναφερόμενη στον πραγματικό αριθμό των κρουσμάτων, ξεκαθάρισε πως “στην πραγματικότητα είναι αβέβαιο το πόσα ακριβώς είναι τα πραγματικά κρούσματα, καθώς δεν ξέρουμε αρκετά ακόμη για τον ιό”.

Στους 42 οι νεκροί στην Ελλάδα:

Εν τω μεταξύ, μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων του κορωνοϊού στη χώρα μας. Άλλοι δυο συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους όπως έγινε γνωστό το πρωί της Τρίτης. Πρόκειται για έναν 42χρονο από την Πορταριά Χαλκιδικής, ο οποίος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και για μια 84χρονη που νοσηλευόταν στον «Ευαγγελισμό». Αυτή τη στιγμή ο αριθμός των νεκρών στην Ελλάδα έχει φτάσει τους 81. Αξίζει να σημειωθεί ότι και τα δυο πρόσφατα θύματα είχαν υποκείμενα νοσήματα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 42χρονος  ήταν παχύσαρκος και έπασχε από δρεπανοκυτταρική αναιμία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments